Site Rengi

DOLAR 32,5069
EURO 34,9330
ALTIN 2.437,78
BIST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Turizme Açılan Yeni Kapı: Sivrihisar

15.08.2019
A+
A-

Sivrihisar Belediyesi, ilçede yer alan birçok tarihi yapıyı restore ederek, bu bina ve mekanları turizme kazandırmayı başardı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TANAP ve BEBKA gibi kurumlardan sağlanan desteklerle gerçekleştirilen bu restore çalışmaları ile ilçe adeta turistik bölgeye dönüştü.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, ilçede gerçekleştirmeyi planladıkları projelerine kesintisiz devam edeceklerini belirtirken, vatandaşların ilgisinden son derece memnun kaldıklarını söyledi. TANAP ve BEBKA’dan sağlanan hibe desteklerle yapılan projeler ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilçede turizmin gelişmesi için yapılan çalışmalarıyla, ilçedeki birçok tarihi bina restore edildi, turizme kazandırıldı. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programı kapsamında sunulan hibe projesi ile alınan destek kapsamında eski belediye binası restore edildi.

'Projeler Devam Edecek'

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “İlçemize doğrudan ve dolaylı desteğimiz ile kazandırdığımız projeler ile birlikte ilçe genelinde 2 derneğimiz, 10 okul, bir Halk Eğitim Merkezi sayıldığında ilçemiz geneline TANAP tarafından 3 milyon TL kaynak ayrılmış olup, bölgemiz ve ilçemiz bir kez daha kazanmıştır" dedi.

Son yıllarda, Sivrihisar Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Nasreddin Hoca Festivali, Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali gibi büyük etkinliklerle Eskişehir dışından turistlerin de akınına uğrayan ilçede, kadın girişimcilerin açtığı turistik işletmeler de giderek büyüyor. Belediyenin kursları ile desteklenen işletmelerde çok sayıda Sivrihisarlı iş olanağına kavuşurken, ilçenin Eskişehir turizmine katkısı da her geçen gün artıyor. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, son olarak tarihi saat kulesine yapılan seyir terası gibi ilçe turizmine ve ekonomik kalkınmasına yönelik projelerinin devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.