Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 26°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Türk Dünyası Gazetecileri Bursa’ya Hayran Kaldı

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD)’nin düzenlediği, “ Uluslararası 1. Türk Dünyası Spor ve Turizm Zirvesi”ne katılan konuk gazeteciler, Bursa’dan tam anlamıyla büyülenerek ayrıldılar.

Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Kuzey Irak/Kerkük, Bosna Hersek, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Sırbistan, Kosova, Almanya, Belçika, Hollanda, Kanada ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ülkemizin çok sayıda kentinden gelen 100’e yakın yerli ve yabancı gazeteciler, 3 gece 4 gün süren Bursa programında, kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatını bulurken, kültürel özelliklerini de tanımış oldular. Bunun yanı sıra Marmarabirlik Zeytin Üretim Tesisleri ile Kardelen Kestane Şekeri Üretim Tesisleri’nde inceleme olanağı bulan Türk Dünyası Gazetecileri, 600 yıllık Osmanlı köyü olan Cumalıkızık’ı gezdiler, sonrasında ise Mudanya ve Trilye Köyü’nde unutulmaz anılar yaşadılar.
Bursa’ya hayran kaldıklarını belirten Türk Dünyası Gazetecileri, “ASGD’nin anlamlı etkinliğinde hem yararlı bilgiler edindik, hem güzel Bursa’yı tanıdık, hem de Türk misafirperverliğinin en güzel örneğini gördük. Bu muhteşem kentten çok mutlu ayrılıyoruz. ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Yönetimi’ne çok teşekkür ediyoruz” dediler.
Üç ayrı panel oturumu şeklinde gerçekleştirilen “ASGD Uluslararası 1. Türk Dünyası Spor ve Turizm Zirvesi”nin ilk oturumunda “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Alınması Gerekli Önlemler” tartışıldı. Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bursa Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkut Tutkun ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Cengiz’in konuşmacı olduğu oturumda, sporda şiddetin ilk öğretim çağlarından itibaren ele alınabilecek uzun süreli bir eğitim programıyla azaltılabileceğine vurgu yapıldı.
2.Oturumda “Spor Basınında Yer Alan Haberlerin Tribünlere Olan Etkisi” masaya yatırılırken, Gazeteci Yazar Yüksel Baysal, Gazeteci Yazar Tayfun Çavuşoğlu ve Tribün Lideri Mehmet Güzelsöz bu bölümde konuşmacı oldular. Medya haberlerinde özellikle kullanılan dilin önemine vurgu yapılırken, taraftar açısından da şiddetin sorumlusu olarak spor kulüpleri yöneticilerin öncelikli olarak sorumlu olduğuna değinildi.
3. Oturumun konusunu ise “Turizm ve Spor İlişkisi ve Spor Faaliyetlerinin Turizmdeki Yeri” oluşturdu. 
Avrasya Spor ve Kültür Birliği Başkanı Ahmet Tüzün, Türk Dünyası Parlamenterler Birliği Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Adnan Fişenk, Gazeteci Yazar Necati Kartal, Abhazya’dan Vadim Haraziya ile Rusya Federasyonu’ndan Malik Kerimov, zirvenin son oturumunda konuşmacı olarak yer aldılar. Dünyada sporun kentlere önemli oranda gelir kaynağı olduğuna işaret edilen son oturumda, Türkiye’de ise bu konunun öneminin henüz tam olarak anlaşılamadığı ifade edildi.
Büyükşehir Belediyesi Hançerli Medresesi Kültür Merkezi’nde yapılan “ASGD Uluslararası 1. Türk Dünyası Spor ve Turizm Zirvesi”ne başta Bursa Valiliği olmak üzere Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya Belediyeleri, BTSO, Ticaret Borsası ile çok sayıda özel kurum ve kuruluş destek verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.