Site Rengi

DOLAR 32,5120
EURO 34,9490
ALTIN 2.435,29
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Türk Dünyası Müzik Topluluğu Müzikseverlerle Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Halkbilim Araştırmaları Merkezi "Türk Dünyası Müzik Topluluğu" konseri, Atatürk Kültür Sanat Merkezi (AKM) Opera ve Bale Salonu'nda gerçekleştirildi. ""
Ferdi Cansız'ın hazırlayıp yönettiği konserde dinleyiciler unutulmaz anlar yaşadı. Türkiye'nin 10 farklı yöresinden 16 türkünün seslendirildiği konserde 43 ses sanatçısı ve 12 kişilik orkestra yer aldı. Konserde müziklerin yanı sıra Sara Koral'ın sergilediği dans gösterisi de seyircilerin beğenisini topladı. Konserin açılışında konuşan Sultan Uysal, Anadolu Üniversitesi bünyesinde 1975 yılında kurulan Halkbilim Araştırmaları Merkezi’nin en eski ve kurumsallaşmış merkezlerden biri olduğuna dikkat çekti. Halkbilim Araştırmaları Merkezi’nin değişmekte olan halk kültürünü; derleme, tanıtma, yaşatma ve genç kuşaklara aktarma vizyonundan hareketle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Uysal, merkez olarak yaşam koşulları ile kültürel yapıya uygun bir şekilde yenilikçi ve farklılıklara açık bir kuşak yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

""
Son olarak Halkbilim Araştırmaları Merkezi Türk Dünyası Müzik Topluluğu’nun hedeflerine de değinen Sultan Uysal şunları söyledi:
"Topluluk olarak hedeflerimiz arasında dünyanın farklı yerlerinde yaşayan Türklerin geleneksel müzik kültürünü tanımalarına ayrıca yöresel müzik icralarındaki üslup ve lehçeyi tahrip etmeden icra etmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz." 

""

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.