Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Türk Eximbank’tan Eskişehir’e 427 Milyon Dolar Destek

15.08.2019
A+
A-

Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar, ETO bünyesinde faaliyet gösteren irtibat bürosu sayesinde Eskişehir’deki ihracatçı firmalara 271 Milyon Dolar kredi ve 156 Milyon Dolar sigorta desteği olmak üzere toplam 427 Milyon Dolar katkı sağladıklarını kaydetti.

Eskişehir Ticaret Odası üyeleri için Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. ETO Meclis Salonu’ndaki toplantıda, Türk Eximbank Ankara Bölge Müdürü Funda Baydar ve Ankara Pazarlama Müdür Yardımcısı Selin Çalışkan tarafından ihracatçıların yararlanabileceği kredi ve sigorta programları hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan Baydar, Türk Eximbank’ın, ihracatçıları, ihracata yönelik üretim yapan imalatçıları ve yurt dışında faaliyet gösteren girişimcileri kısa, orta-uzun vadeli nakdi ve gayrı nakdi kredi programları ile desteklediğini söyledi.

İhracata yönelik kredi ve destekler anlatıldı
Kuruluş olarak Türkiye’nin ihracatını geliştirmek, ihracat yapmak isteyen firmaları teşvik etmek için çaba gösterdiklerini belirten Baydar, bu hedef doğrultusunda, Eskişehir Ticaret Odası’nın talebiyle Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu’nu faaliyete geçirdiklerini kaydetti. 13 ay önce hizmete sunulan Türk Eximbank Eskişehir İrtibat Bürosu sayesinde Eskişehir’deki firmalara kayda değer bir katkı sağlıklarını da belirten Baydar, büro aracılığı ile Eskişehir’e 271 Milyon Dolar kredi ve 156 Milyon Dolar sigorta desteği olmak üzere toplam 427 milyon Dolar kaynak aktarıldığını dile getirdi. Toplantıda Türk Eximbank Ankara1 Pazarlama Müdür Yardımcısı Selin Çalışkan tarafından Kısa Vadeli Krediler, Orta-Uzun Vadeli Krediler, Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kapsamındaki Krediler, İhracat Kredi Sigortası, Ülke Kredi ve Garantileri hakkında bilgi verilerek, ETO üyelerinin soruları yanıtlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.