Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Türk Kızılay’ı 150 Yaşında

15.08.2019
A+
A-

Türk Kızılay’ı 150 yıl önce bugün, yaraları sarmak, ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmak amacı ile doğdu. Sabah saatlerinde Valilik meydanında Atatürk Anıtı’na Çelenk koyma töreni ile kutlamalar başladı.
Türk Kızılay’ı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel GİRGİN yaptığı açıklamada;
“ Kuruluşundan itibaren Uluslararası Kızılhaç Kızılay Hareketinin doğal üyesi olan Türk Kızılay’ı, Kızılayların ilki ve isim babasıdır. İnsanlık, ayırım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik, evrensellik olarak belirlenen hareketin temel ilkelerini benimseyen dernek, bir asrı aşkın süredir, dünyanın her yerinde yardıma muhtaç ve korumasız durumda olanların yanında olmuş, uluslararası görevlerde sergilediği örnek hizmet anlayışıyla ayrıcalıklı ve saygın bir konuma ulaşmıştır.
Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi olarak misyonumuz afetlerde ve olağan dönemde ihtiyaç sahipleri ve korunmasızlara yönelik yardım sağlamak, toplumda yardımlaşmayı geliştirmek, güvenli kan teminini gerçekleştirmek ve zarar görebilirliği azaltmaktır.

Tüm bu çalışmalar odağında sizlerden aldığımız enerji ile gerek ulusal gerekse uluslararası standartlarda örnek seçilmiş olup, öncü faaliyetler gerçekleştiriyor durumdayız.
Kadın kollarımızla birlikte 2000'den fazla yardıma ihtiyacı olan çocuğumuzu ve anneyi kıyafetle, gıda paketiyle ve doğum malzemesiyle buluşturduk. Gençlik Kollarımız; Anadolu Üniversitesi Kızılay Kulübü, Osmangazi Üniversitesi Kızılay Kulübü ve Lise Öğrenci Kulüplerindeki gönüllülerimiz ile birlikte birden çok ulusal ve uluslararası proje gerçekleştirmiştir.

İlk yardım eğitimlerinde ülkemizde 2. Olduk. Ve bugüne kadar fabrikalarımızdan üniversitelerimize kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarımızda 40 bin vatandaşımıza ilk yardım eğitim verdik.
Hizmette sınır tanımayan Türk Kızılay’ımızın iyilik yolunda nice 150 yıllara ulaşmasını diliyorum.
Siz yardımseverler var oldukça Türk Kızılayı da var olmaya devam edecek! “ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.