Site Rengi

DOLAR 32,3693
EURO 35,0908
ALTIN 2.324,13
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Türk Ocağı Akademisi’nin Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Türk Ocağı Akademisi’nin Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı
21.10.2019
A+
A-

Türk Ocağı Akademisi (Millî Mefkûre Mektebi)’nin 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı, Türk Ocakları Şeref Başkanı Nuri Gürgür’ün “Türk Ocakları, Gençlik ve Gelecek” konulu açılış dersiyle başladı.

Geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye’sini inşâ edecek donanımlı ve mefkûre sâhibi nesiller yetiştirmek amacıyla Türk Ocakları bünyesinde faâliyet gösteren akademide, eğitim; “başlangıç”, “gelişme” ve ihtisas” sınıfları olmak üzere, üç yıl sürüyor. Akademi, faâliyetini Eskişehir Türk Ocağı’nın Sivrioğlu Konağı’ndaki merkezinde sürdürüyor. Ön kayıtla her yıl 50 öğrencinin alındığı akademide dersler, Ekim- Mayıs arasındaki 8 aylık eğitim-öğretim döneminde, Türkiye’nin saygın üniversitelerinde görev yapan kendi sahasında temayüz etmiş 50 akademisyen tarafından, veriliyor. Eğitim için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor.
Akademide; öğrenciler, üç yıl süresince, kültür, medeniyet, târih, din, çevre, ekonomi, siyâset gibi konularda, teorik ve uygulamalı eğitim görüyorlar. Eğitim döneminde, gördükleri derslerle ilgili konularda araştırma ödevleri hazırlayan öğrenciler, üç yılın sonunda da danışman hocalarının gözetiminde bitirme tezi hazırlıyor ve bu tezleri, her yıl Haziran ayında düzenlenen kurultayda bildiri olarak sunuyor ve mezun oluyorlar.
Türk Ocağı Akademisi’nin açılışına, Eskişehir Türk Ocağı eski başkanlarından Sedat Yurtseven, Hars Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rafet Aslantaş, Danışma Kurulu Başkanı Faruk Gültekin çok sayıda akademisyen Türk Ocağı üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal’ın yaptığı kısa selâmlama konuşmasından sonra Gürgür, hazirûna teşrifleri için teşekkür etti. Sonrasında konuklar ve öğrencilerle açılış dersine başlandı.
Açılış dersinin sonunda, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.