Site Rengi

DOLAR 32,5951
EURO 34,7972
ALTIN 2.405,07
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 31°C
Az Bulutlu
Eskişehir
31°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

Türk Ocağı’nda Coşkulu Bayramlaşma

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Türk ocağı geleneksel kurban bayramı kutlama töreni bugün saat 14 de yapıldı. Kutlamaya kalabalık bir topluluğun yanı sıra ırak Telafer’den gelen Türkmenler ve Afganistan’dan gelen Özbek Türkleri iştirak etti. Başkan Prof. Dr. Nedim Ünal’ın yaptığı kutlama konuşmasında ‘’Cenab-ı Allah bu kutlu bayram gününde birliğimizi beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermesin. Birliğe beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerde yaşıyoruz. Bin yıldan bu tarafa bu coğrafyadayız. Bu coğrafyada var olmak, vatan yapmak kolay değil; pahasını, bedelini ödeyerek geliyoruz. Anadolu coğrafyası mübarektir her santimi şehit kanları ile sulanmıştır. Santiminde gözü olanın gözü kör olsun. Özellikle Türk devletini yönetenler milletlerin arasında ebedi dostluklarının olmadığını, menfaat alış verişinin olduğunu çok iyi bilecekler. İçinde bulunduğumuz günler, 20 günden bu tarafa yaşadığımız süreç bunu en iyi şekilde ortaya koyuyor. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Semalardan al bayrağımızı eksik etmesin. Bugün devletin nasıl bir güç olduğunu, birlik ve beraberliğin ne demek olduğunu Irak’a, Suriye’ye, Afganistan’a, Mısır’a Libya’ya bakarak daha iyi görüyoruz. 
 Bu bayram vesilesiyle sınırlarımızın dışında gönül coğrafyamızda yaşayan Irak Türklerine, Suriye Türklerine, Doğu Türkistan, Afganistan, Karabağ, Kırım Türklerinin başlarındaki belaların def olması için Cenab-ı hakka niyaz ediyorum. Temenni ederiz ki önümüzdeki bayramlarda bu coğrafyalarda yaşayan 200 milyon Türk’te bizlerle beraber ağız tadıyla, huzurla bayramlarını idrak ederler. Bu bayramda dostlarımızın bağışları ile ırak Telafer’de, Suriye/İdlip’te, Kırım’da, Makedonya’da kurbanlar kesiyoruz. Bir nebzecikte olsa mazlum ve mağdur soydaşlarımıza yalnız olmadıklarını; 300 milyonluk Türk dünyasının parçası olduklarını anlatmaya ve onlarla kucaklaşmaya çalışıyoruz. Bu coğrafyanın ilelebet vatan olması için toprağın kara bağına yürüyen şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gazilerimize hayırlı, bereketli ömürler temenni ediyorum. Bu mübarek kurban bayramını ağız tadıyla, huzurla idrak etme imkânını bizlere bahşeden Cenab-ı hakka niyaz ediyor, hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.’’ Dedi. Konuşmayı takiben misafirlere ikramlarda bulunuldu. Bu arada Eskişehirlilerin keserek getirmiş olduğu kurban paylarında gelen Özbek Suriye ve Telafer Türkmenlerine dağıtıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.