Site Rengi

DOLAR 32,5881
EURO 34,7593
ALTIN 2.507,05
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Türkan Tünerir: “Türkiye’de Kurulan İlk Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkeziyiz"

15.08.2019
A+
A-

Haber Ötesi ve Mavi Radyo ortak canlı yayın konuğu FİZYOMER Fizik Tedavi Merkezi kurucusu DR. Türkan Tünerir oldu. Tünerir, konuşmasına Mavi Radyo ve Haber Ötesi izleyicilerini selamlayarak başladı. Türkan Tünerir'in konuşmasından kısa başlıklar şunlar:

Türkan Tünerir kimdir?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanıyım. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden 1992 yılında uzmanlığımı aldım. O yıldan bu yana Eskişehirlilere fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı olarak hizmet vermekteyim. 12 yıl Eskişehir Devlet Hastanesi'nde çalıştım. O dönem içinde hem muayenehanede, hem hastanede çalıştım. Yine o yıllarda fizik tedavi ve rehabilitasyon çok fazla bilinmiyordu. Önce ne işe yaradığını anlatıp tanıttık ve daha sonra da FİZYOMER yani Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi kurduk ve devam etmekteyiz.

FİZYOMER Kurulum Aşamaları

FİZYOMER olarak 2000 yılında Eskişehir’de kurulduk. 15 yıldır, İsmet İnönü Caddesi'ndeki binamızda hizmet vermekteyiz. Bir özelliğimiz de şu: Türkiye’de ilk kurulan Özel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkeziyiz. Yoğun talepler sonrası, binamızın yetersiz gelmesi dolayısıyla, sağlık bakanlığının da A Tipi Tıp Merkezi yönetmeliği çıktı. Bu en üst kalitede hizmet verebilen bir tıp merkeziydi. Dolaysıyla biz de yeni binamızı 2015 yılında Sazova’da kurarak, A tipi tıp merkezi kriterlerine uygun olarak hizmet vermeye başladık.

Hizmet verilen branşlar…

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi deyince, özellikle hastalarımız bizi sadece “fizik tedavi” yapıyor olarak algılıyorlar. Fakat biz doktorlarımızla hem hastaların teşhisini yapmaktayız, hem diğer branşlarla ilgili olarak konsültasyon gerekli görülürse yapmaktayız. Ana branşımız Fizik Tedavi ve rehabilitasyon olmakla birlikte dahiliye, psikiyatri ve radyoloji branşında hizmet vermekteyiz. Dahiliye birimimize bağlı olarak da diyetisyen beslenme ve diyetetik bölümümüz hizmet vermekte

FİZYOMER’in başka şubeleri var mı?

FİZYOMER bir marka olunca, her fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisi yapan yeri hastalarımız FİZYOMER olarak biliyorlar. Bizim başka şubemiz yok. Eskişehir’de de yok.

İNOVATİF (Yenilikçi cihazlar)la yapılan tedaviler…

Klasik Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon tedavilerini mevcut cihazlarımızla uygulamaktayız. Ancak onların yeterli gelmediği durumlarda İNOVATİF tedavilerle öne çıkıyoruz. Bu tedavilerle iyileşememiş ancak yenilikçi son teknolojik cihazlarla yine Fizik tedavi olanaklarından yararlanarak, iyileştiren cihazlar olarak tanımlıyoruz. Bunların en başında gelen cihazımız Halk arasında “çekme” olarak bilinen traksiyon yöntemi tüm omurganın çekilmesini sağlayan bir alettir. Boyun omurlarındaki yükü almasının yanı sıra boyun hareketliliğini tamamıyla geri kazandırır ve boyun bölgesinde yer alan bağ ve kasları güçlendirir. Hastalarımızın ağrılarını dindirmek için hem bilgisayar teknolojileri, hem de yeni teknolojilerden yararlanıyoruz. Robotik Lazer cihazımız özellikle ağrıları gidermede kullanıyoruz. Özellikle klasik fizik tedaviden farklı olarak, çok avantajlı, çok kısa sürede günde 15 dakika kadar bir sürede hastalarımıza hizmet sunuyoruz. Yaklaşık 10 seans, 3 hafta sürüyor. Bu cihaza girmek için şehir dışından hastalarımız da geliyor, onlara da iki hafta gibi kısa sürede tedavi uyguluyoruz.

Magneto Terapi

Magneto Terapi, doğal ve hassas bir tedavi şekli olan ve manyetik alan etkileşimine dayanan, yani girişimsel olmayan fiziksel bir tedavi metodudur. Bu doğal metot, aynı anda birçok hastalığın tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Hastalarımız bu yeni teknolojik cihazlarla birlikte artık tedavi olabildiklerini anlatıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor tabi ki.

Hidroterapi Havuzları

Hidroterapi havuzları Eskişehir’de bizim ilk uygulamaya koyduğumuz tedavi yöntemi. Büyük şehirlerde İstanbul, Ankara ve yurt dışında çok uygulanıyor. Bu bir kaplıca tedavisi değil. Özellikle 28 derece ve 32 derece arasında çok sıcak olmayan su içinde, hastaların egzersizlerini yaptırıyoruz. Felçli hastaların kullanamadıkları fonksiyonlarını, terapistle beraber kullanmasını sağlıyoruz. Hasta dışarda adım atamazken, suyun içinde yürüyebiliyor.

Merkezimiz bu konuda erken rehabilitasyon yaparak, hastalarımızın çok kısa sürede yürümesini amaçlamakta. Hastalarımız, merkezimiz kurulmadan önce Ankara ve İstanbul’a randevu alıp gidiyorlardı. Zaman kaybı yaşıyorlardı artık bu kalmadı.

Sazova’ya ulaşım hasta servisleri ile sağlanıyor. 2 engelli aracımız var. Hastalarımızı servisle evlerinden alıp, yine servisle evlerine bırakıyoruz. Herhangi bir ücret talebimiz olmuyor. Bizim ring hattımız var Sıhhiye meydanından, eski FİZYOMER’den yeni yerimiz olan Sazova’ya götürüp getiren iki aracımız var. Büyükşehir Belediyesi otobüs imkanı sağlayarak bize yardımcı oldu. Kırmızı 17 ve Siyah 17 de Odunpazarı’ndan kalkıyor. Bu otobüslerle de her zaman gelebiliyorlar. Bizim çağrı merkezimizi aradıklarında 211 40 40 arkadaşlarımız yardımcı olacaklardır.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.