Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Türkiye Diyanet Vakfı, Hama’dan gelen aileler için bin çadır kurdu

15.08.2019
A+
A-

Suriye’de iç savaşın başladığı ilk andan bu yana bölgede yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, rejimin Hama’ya yaptığı hava saldırıları ve yoğun bombardımandan kaçan ailelere de yardım elini uzattı.
Hama ve İdlib’e yönelik yoğun bombardıman nedeniyle yüzbinlerce Suriyeli yollara düşerken, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) da yeni bir göç dalgasının başladığı bölgede çalışmalarına hız verdi. Hama’da şiddetini artıran bombardımandan kaçarak İdlib’e gelen aileler için barınma ve insani yardım çalışmalarını sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, hava saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelerin barınması için İdlib’in kuzeyinde bin çadır kurdu.
TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, Hama’daki saldırılardan kaçarak İdlib’e gelen 27 bin ailenin olduğunu, barınma alanında ihtiyacın giderek arttığını söyledi. Temelli, bölgedeki durumu şu sözlerle aktardı:
"Hama’dan gelen ailelerin şu an için en büyük ihtiyacı barınma. Geldikleri araçların içinde beraberinde getirdikleri hayvanlarıyla birlikte kalanlar var, sokaklarda kalan, tarlalarda açık alanlarda yatan aileler var. Çocuklar soğuktan ölüyor. Daha önce bölgeye gelen ve çadırda kalan aileler, Hama’dan gelenleri kendi çadırlarında ağırlıyor. Deyim yerindeyse onlara Ensarlık yapıyorlar."

"Bölgede hastalıklar artmış durumda"
Saldırılar nedeniyle İdlib’in kuzeyine gelenlerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için bölgede çadır kurma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temelli, İdlib’e bağlı Babıska, El Hassan, Derkuş, Gah bölgelerinde toplam bin adet çadır kurarak gelen aileleri yerleştirdiklerini söyledi. Bu sayının önümüzdeki günlerde artabileceği uyarısında bulunan Temelli, barınma yardımının yanı sıra hiçbir eşyası olmayan ailelere, giyim, battaniye, ısınma ve mutfak malzemesi yardımında bulunduklarını kaydetti. Temelli, "Kışın etkisini artırmasıyla birlikte hastalıklar artmış durumda, gelen ailelerin sağlık kontrollerini de doktorlarımızla birlikte sürdürüyoruz. Gerekli ilaç ve tedavi malzemesi takviyesinde bulunuyoruz. Yine çadırlarda kalacak ailelerimizin gıda ihtiyaçları TDV İdlib Koordinatörlüğü tarafından günlük olarak karşılanıyor" diye konuştu.

"Lojistik alanına giden yollar bombalanıyor"
Sivil toplum kuruluşlarının saldırıların yoğunlaştığı bölgeden gelen ailelere yönelik yardımlara devam ettiğini vurgulayan Temelli, "Şu an sınıra yönelen binlerce insan yardıma muhtaç durumda. Türkiye ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Fakat lojistik alanına giden yollar bombalanıyor ve mevcut çadır kentlerde yer bulma sorunu yaşanıyor" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.