Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Türkiye Kamu-Sen Eskişehir Bayram Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Ramazan ayının yalnızca açlık ve tokluk anlamında değil, sahip olduğumuz tüm nimetler bağlamında bizleri derin bir tefekkür süzgecinden geçirmiş olmasını ümit ediyorum. Tüm insanlara rahmeti, bereketi ve kurtuluşu müjdeleyen Ramazan ayının sonunda eriştiğimiz bayramın bizler için her manada kurtuluşu müjdelemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Gözyaşlarının dindiği, açların doyduğu, karnı tok, sırtı pek olanların, açlık ve yoklukla sınandığı, yüzlerin güldüğü, gönüllerin şenlendiği, evlerimize rahmet ve bereketin yağdığı mübarek Ramazan ayının sonuna ulaşmış bulunuyoruz.

Allah, insanlara bütün güçlüklerin ardından bir kolaylık sunuyor. Nefsimize zor gelen sabretme, yeme içmeyi erteleme ve hayatımızın muhasebesini yapma gibi faaliyetlerin ardından dargınlıkları, kırgınlıkları yok etmemize, milletçe kucaklaşmamıza vesile olacak Ramazan Bayramına erişmenin sevinci içindeyiz.

Ramazanın en büyük hikmetlerinden bir tanesi de sahip olduklarımızın değerini anlamamız, gündelik hayatımızda fark edemediğimiz ancak yokluğunda değerini ve anlamını kavradığımız nimetlerle Allah’ın bizlere ne büyük bir lütufta bulunduğu idrakine varmamızdır.

Yemek, içmek nasıl ki hayatta kalmamızın ve fiziksel anlamda güçlü olmamızın ön şartı ise bir araya gelerek oluşturduğumuz toplumumuzu da başta üzerinde yaşadığımız vatan toprağı, adaletine sığındığımız devletimiz ile birlik, beraberlik ve dostluk içinde yaşama azim ve kararlılığımız hayatta ve güçlü tutmaktadır. Bu bakımdan insan onuruna yaraşır hayat sürebilecek yeterlilikte bir gelir, üzerinde huzur ve güven içinde barınabileceğimiz bir vatan, bizleri koruyan ve gözeten bir devletin varlığı, bizlere Allah’ın bahşettiği en büyük nimetlerin başında gelmektedir.

Türkiye Kamu-Sen olarak bütün gayemiz, Allah’ın bizlere lütfettiği vatanımıza ve devletimize sahip çıkmak, milletimizin birlik ve beraberliğinin korunmasına katkıda bulunmak, adil bir sistem içinde, kamu görevlilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir hayat kalitesine ulaşmasını sağlamaktır. Sahip olduklarının değerini anlamayıp yaşadıkları ortamı koruyup güzelleştirmek için mücadele etmeyenler, günün birinde bu nimetleri kaybederler. Bugün İslam coğrafyasında yaşanan trajedinin bölge halkının gafletinden, birlikte yaşama kültür ve azmini kaybetmelerinden kaynaklandığı bir vakıadır. Bu çerçevede geride bıraktığımız Ramazan ayının yalnızca açlık ve tokluk anlamında değil, sahip olduğumuz tüm nimetler bağlamında bizleri derin bir tefekkür süzgecinden geçirmiş olmasını ümit ediyorum. Tüm insanlara rahmeti, bereketi ve kurtuluşu müjdeleyen Ramazan ayının sonunda eriştiğimiz bayramın bizler için her manada kurtuluşu müjdelemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Ne yazık ki millet olarak gerek iç ve dış saldırılar, gerekse olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Terör örgütleri Ramazan ayında da boş durmamıştır. Ne yazık ki bu mübarek ayda şehitlerimizyüreklerimizi dağlamıştır. Türk milleti üzerinde hesabı olan güçlerin vatan hainleri ile el ele vererek terör örgütleri marifetiyle yaptıkları saldırılara karşı her daim uyanık olmalıyız. Bu saldırılar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü asla kıramayacak, milletimizin birliğine zarar veremeyecektir. vesile olmasını temenni ediyorum.

Vatanımızın müdafaası, milletimizin huzurlu geleceği için gece gündüz demeden gerek yurt sathında gerekse sınırlarımız dışında cansiperane bir mücadele yürüten vatan evlatlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Sahip olduğumuz vatanı, en kıymetli varlığımız olduğu bilinciyle canları pahasına koruyan, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor; gazilerimize minnetlerimi ifade ediyorum.

Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak bu duygular çerçevesinde, Büyük Türk Milletinin ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ederiz. Dualarımızın kabulü ile milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi, dünyanın dört bir yanında süren açlık ve sefaletin son bulması, tüm insanlığın maddi ve manevi manada kurtuluşa ermesi, terörün tamamen ortadan kalkması, ülkemizin refah seviyesinin arttığı, yoksulluğun, işsizliğin son bulduğu, insanlarımızın huzur içinde yaşadığı yarınlara ermemiz temennilerimizle bayramı Türk-İslam Alemine ve Türkiye’mize sağlık, esenlik, birlik, beraberlik ve mutluluk dünyamıza huzur ve barış getirmeye vesile kılmasını Yüce Rabbimizden diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.