Site Rengi

DOLAR 32,5446
EURO 34,8663
ALTIN 2.430,28
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 23°C

Türkiye’de İlk Kez Bir Kadın Aday Oldu

15.08.2019
A+
A-

Türkiye de ilk kez bir kadın sendika başkanlığına aday oldu. 

Sağlık Sen Eskisehir Sube Başkan Adaylığını açıklayan Safiye Eroğlu, özellikle 8 Mart Dünya  Emekçi Kadınlar Gününde Adaylığını açıkladığını belirterek, şöyle konustu:

"Eskişehir’in dört bir yanında fedakarca görev yapan kıymetli sağlık çalışanı arkadaşlarım. Öncelikle tüm kadınlarımızın 8 mart dünya kadınlar gününü kutluyor, artık  neredeyse her gün yaşanan kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın son  olmasını temenni ediyorum.
Bizler, Sağlık-Sen ailesinin üyeleri olarak, bir çok vaadini gerçekleştirmeyen ve tabanda rahatsızlık yaratan simdiki yönetime karşı Sağlık-Sen’imizin tüm kıymetli üyelerine diyoruz ki . Korkma harekete geç Sözünde durmayan başkana teslim olma,
Harekete Geç. Yüzde 88’i kadın olan sağlık camiasında yönetiminde bir kadına dahi görev vermeyen mevcut başkan ve yönetimine gerekli cevabı sahada ve sandıkta ver.
Biz SAĞLIK-SEN DEĞİŞİM HAREKETİ olarak tüm sağlık çalışanlarının yanındayız ve yalnız bırakmayacağız.
*Hastanelerde son 4 yıldır eriyen döner sermaye ücretlerinin farkındayız, mevcut  başkanın umurunda bile olmayan bu konuyla ilgili gereken mücadeleyi vereceğiz ve hakkımız olan  özlük haklarımızı  koparıp alacağız.
*Üyelerinin yüzde 88 ini kadınların oluşturduğu bir sendikada kadınların çok ihmal edildiğinin farkındayız.  ve Kadınlar Komisyonunu sahada çok daha aktif çalıştırarak kadının hakkını koruyacak ve kadının gücünü ortaya çıkaracağız.
*Kadınlar komisyonunu sadece yemek organizasyonu yapan ve gezi düzenleyen bir yer olmaktan çıkartıp asli görevine yani kadın üyelerimizin sorunlarını çözme görevine geri döndüreceğiz.

*Üyelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına korku ve tehditle değil saygı, sevgi ve ilgiyle yaklaşacağız.

Tüm sağlık personeline  saygı duyan, üyesi için canla başla mücadele eden bir Sağlık-Sen istiyorsan;
Şimdi sen de HAREKETE GEÇ ve SAĞLIK-SEN DEĞİŞİM HAREKETİ ne KATIL. Böyle özel bir günde, 8 Mart dünya kadınlar gününde artık kadınların da sahada daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum ve iyi bir Sağlık-Sen için, üyesine, üye olmayan diğer tüm sağlık çalışanlarına, sağlık çalışanlarını temsil eden diğer sendika yönetim ve üyelerine saygı duyan bir yönetim anlayışı için; sendika üyelerimizin yoğun talebi ve isteği üzerine  Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Başkan adaylığı açıklamamı gazete köşelerinden, oturduğum yerden değil, buradan, meydanlardan yapıyorum. Bu camianın içinde olan kadın olsun erkek olsun tüm fedakar sağlık çalışanlarımızdan  bir bayan olarak desteklerini bekliyor ve tüm sağlık çalışanlarımızı hep birlikte el ele mücadeleye davet ediyorum. Ayrıca tüm sağlık yöneticilerinden seçim süreci boyunca sağlık çalışanlarına herhangi bir baskı, yönlendirme veya tehdit olmaması için gerekli tedbirleri almalarını rica ve talep diyorum. Sağlık-Sen hepimizin.
Biz birlikte güçlüyüz. Birlikte başaracağız.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.