Site Rengi

DOLAR 32,3684
EURO 34,9873
ALTIN 2.324,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Türkiye’yi Ağlatan Adam Yine Hem Ağladı, Hem Ağlattı

15.08.2019
A+
A-

Türkiye’nin ‘siyah pantolon’ hikayesiyle tanıdığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Konya’nın Beyşehir ilçesinde katıldığı konferansta kendisine yapılan sürpriz üzerine hem ağladı hem de kendisine bu anlamlı sürprizi yapan Belediye Başkanı Murat Özaltun ile salonu dolduran herkesi ağlattı. 
Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Beyşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde “Evimizi nasıl cennete çevirebiliriz” konulu konferans verdi. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehirli kadınların ve tüm dünyadaki kadınların gününü kutladı. Başkan Özaltun, bu kapsamda Türkiye’nin “siyah pantolon” hikayesiyle tanıdığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya’yı Beyşehirli kadınlarla buluşturduklarını belirtti. Konuşmasında, Beyşehir’deki çeşitli programlara konuşmacı olarak katılanlara ya da ilçeyi ziyarete gelenlere çeşitli hediyeler verdiklerini anlatan Özaltun, Alişan Kapaklıkaya’ya ise farklı bir hediye vermek istediklerini belirterek, gerçekleştirdikleri sürprizin ayrıntılarının yer aldığı videoyu salondaki kalabalıkla birlikte izletti. 

Belediye Başkanı ve Kapaklıkaya gözyaşlarına hakim olamadı
İzlettirilen videoda, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’un konferans öncesinde Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkı’nda bir süre önce kaybettiği kızı Zuhal ve daha öncesinde hayata veda eden kardeşi Rafet Kapaklıkaya’nın hatırasını yaşatmak için toprakla buluşturulan iki ağacı gören Alişan Kapaklıkaya, kendisine yapılan bu sürpriz üzerine gözyaşlarına hakim olamadı. Videonun izlenmesinin ardından salonda duygusal anlar yaşanırken, kendisi de gözyaşlarına hakim olamayan Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Bugün Dünya Kadınlar Günü. Aynı zamanda anneler günü. Allah'ım hiçbir anneye evlat acısı tattırmasın" dedi.

Kızının vasiyetini anlattı
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a bu anlamlı sürprizinden dolayı teşekkür eden ve çok etkilendiğini belirten Alişan Kapaklıkaya ise kızı ve kardeşinin hatırası için dikilen fidanları yerinde görmek için tekrar Beyşehir’e gideceğini söyledi. 
Eğitim Yazar Alişan Kapaklıkaya konuşmasına, 62 gün önce kaybettiği kızının kendisine olan vasiyetini anlatarak başladı. Kızının, “Baba, konferanslardan ücret alıyor musun” diye sorduğunda “evet” cevabı vermesi üzerine, “Bir kişi esniyor mu” sorusuyla karşılaştığını ve niye bu soruyu yönelttiğini kendisine ilettiğinde ise “Bir kişi esniyorsa, aldığın parayı iade et. Sen kul hakkı yemiş olmuyor musun? Hem sahneye çıkıyorsun, insanlara bir şey anlatacaksın hem de insanlar seni dinlerken esneyecek. O zaman sana yazık baba. Eğer bir kişinin canını sıkarsan, uykusunu getirirsen, onu güldürmezsen, yüreğine, gönlüne dokunmazsan, ben de sana hakkımı helal etmem” şeklindeki sözlerini aktaran Kapaklıkaya, yaşadığı evlat acısı ile ilgili olarak, “İsyan edesin gelmiyor mu? Evladın öldü” diyorlar. İyi de Allah bana 3 tane evlat verirken iyi de, biriyle imtihan ederken haşa kötü mü oluyor yani. Ben kadere boyun eğmişim. Rabbim hakkımda ne veriyorsa, hayırlısını veriyor, buna inanıyorum. İnanıyorum ki, kızımın da ruhu şurada köşededir, herhalde bana el sallıyordur. Hakikaten insanlar inanmasa, güvenmese salonlara gelmezler” ifadelerini kullandı. 

“Hiç ders çalış demeden, çocuklar nasıl masa başına oturtulabilir” 
İki bölümden oluşan konferansının ilk kısmında yıkılan yuvasını nasıl toparladığını anlatan Kapaklıkaya, ikinci bölümde ise çocuklara hiç ‘ders çalış’ demeden onların nasıl masa başına oturtulabileceğinin sırrını, püf noktalarını anlattı. Çocuklarına bugüne kadar hiç ‘ders çalış’ demediğini, birisinin psikolog, diğerinin makine mühendisi olduğunu ve en küçük kızının ise son olarak en düşük ders notu 95 olan kendisine karne hediyesi verdiğini anlatan Kapaklıkaya, “Ben insanlara, Türkiye’ye sevgiyi anlatmaya çalışıyorum. İnsanlara, sevginin zamanında gösterilmesi gerektiğini anlatıyorum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Acılar yaşadığımı söyledi, bana. Diyor ki, ‘sen çok tatlı adamsın.’ Öyle mi? Kardeşimi kaybettim, babam Allah’a gitti, eşimden ayrıldım 1,5 sene ayrı yaşadım, ev cehennem oldu, 62 gün önce kızım Allah’a gitti. Ben bütün bu yaşadığım acıları, Allah bana nasıl bir ders vermek istiyor, tevekkülle karşılayarak, yaşam kaliteme daha insanlara faydalı olacak dersleri nasıl alabilirim diye düşünerek, ben hayata öyle bakıyorum artık. İsyan etmek işin kolay tarafı ama bu insanlara ne katar veya öbür dünyanıza ne katar onu bilmiyorum” sözlerine yer verdi. 

“Başarısızlık diye bir şey yoktur”
Kapaklıkaya, insan beyninin iki bölümden oluştuğunu anlatarak, herkesin öğrenebileceğini ama herkesin aynı biçimde öğrenemeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: 
“Başarısızlık diye bir şey yoktur. Her anne babanın bir konuşma biçimi, her öğretmenin bir ders anlatma biçimi vardır. Her çocuğun da bir dersi anlama ve öğrenme biçimi vardır. Bizim başarısızlık zannettiğimiz şey öğretmenlerin dersi anlama biçimi ile öğrencilerin dersi anlama biçiminin uyuşmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bakın beynimizin bir solu var bir de sağı var. Beynimizin sağı vücudumuzun solunu, beynimizin solu vücudumuzun sağını yönetir. Beyin çapraz çalışır. Mesela bir insanın sağ kulağından ‘seni seviyorum’ demenizle sol kulağınızdan ‘seni seviyorum’ demeniz arasında dağlar kadar fark vardır. Bir çocuğa sağ kulağından ‘çalış yavrum demenizle, sol kulağınızdan ‘çalış’ demeniz arasında dağlar kadar fark vardır. Beynimizin solunda akıl, mantık, karma, kural, detay, disiplin, konuşma, matematik, tertip, düzen bunlar vardır. Beynimizin sağında hayal, müzik, yaratıcılık, Yaratıcılık Allah’a mahsustur ben icat olarak diyorum, üreticilik, sanat, spor, sıra dışılık beynin sağıyla ilgilidir. Bazı insanlar beynin sağını kullanır, bazı insanlar solunu bazıları iki tarafını birden, bazı insanlar ne hikmetse beyninin hiçbir tarafını kullanmazlar. Mesela bazı ana babalar beynin solunu kullanır, çocuklar sağını kullanır. Ana babalar çocuklara ‘yavrum akıllı ol, ödevini yap, çalış’ der, bunu duyan çocuklar ‘teşekkür ederim hemen çalışıyorum’ demezler. Şimdi bir arabanız varsa benzinliyse siz depoya zeytinyağı doldurduğunuzda araba çalışmaz. Arabanız mazotluysa depoya süt, ayran doldurduğunuzda araba çalışmaz. Bu araba bozuk, yakıt bozuk anlamına gelmez. Doğru yakıtı, doğru yerde kullanmadığımız anlamına gelir. Ben bu örnekleri hep Peygamberimiz Hazreti Muhammed’den öğrendim, Kur’an-ı Kerim’den öğrendim. Diyor ki ‘sevdirin, korkutmayın, eziyet ettirmeyin, müjdeleyin’ Yani kolaylaştırın, zorlaştırmayın.”
Belediye Başkanı Murat Özaltun, konferansının sonunda Alişan Kapaklıkaya’ya Beyşehir’i yansıtan bir duvar saati hediye etti. Kapaklıkaya, programının sonunda sevenleri için kitaplarını da imzaladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.