Site Rengi

DOLAR 32,5545
EURO 34,8981
ALTIN 2.430,63
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 30°C
Az Bulutlu
Eskişehir
30°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 21°C
Cum 25°C
Cts 24°C

TÜYAP Fuarını 72 Bin Kişi Ziyaret Etti

15.08.2019
A+
A-

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin değerli katkıları beraberinde, Eskişehir Ticaret Odası işbirliği ve Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, KOSGEB, Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER), Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Aşçılar Derneğinin (ESASDER), destekleri ile hazırlanan ESKİŞEHİR GIDA 2019, Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 18-21 Nisan 2019 tarihlerinde gıda profesyonellerini ETO – TÜYAP Fuar Merkezi’nde bir araya getirdi.

 

72.307 Kişi Ziyaret Etti

 
Eskişehir Kitap, Eskişehir Ev’leniyoruz, Mobilya, Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarlarının ardından, ETO – TÜYAP Fuar Merkezinde bu yıl ilki düzenlenen Eskişehir Gıda Fuarı dün sona erdi. Büyük ilgi odağı olan Eskişehir Gıda Fuarı’nı İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere ülke genelinden toplam 72.307 kişi ziyaret etti. Her türlü yiyecek içecek ürünleri, endüstriyel mutfak ekipmanları ile HORECA ve EDT sektörünün, gıda toptancılarının, aşçıların, satın alma yetkililerinin, otel ve restoran yöneticilerinin bir araya geldiği bu fuar gıda sektörüne önemli katkılar sağladı ve yeni iş bağlantılarına öncülük yaptı.
 
TAFED İşbirliği ile Düzenlenen Gala Gecesi’nde Plaketler Dağıtıldı
 
22 farklı bölgeden gelen aşçıların ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Aşçılar Milli Takımı işbirliği ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi katkılarıyla düzenlenen Gala Gecesi’nde aşçılara plaketler ve çeşitli ödüller takdim edildi. Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan YILMAZ moderatörlüğünde gerçekleştirilen, TAFED Yönetim Kurulu Başkanı Zeki AÇIKÖZ, Şef Zeki KARA, Şef Ceyda BAZA ve Köşe Yazarı Alper TEKBAŞ’ın konuşmacı olduğu “Türk Mutfağının Dünü, Bugünü ve Geliştirilebilirliği” konulu konferans da katılımcı, ziyaretçi ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
Ülke Genelinden Yoğun ilgi
 
Ülkemizde sektörün önde gelen iş adamları katılımcı firmalar ile görüşerek bölge ticaretine önemli katkılar sağladı. Filistin, Ürdün, Libya gibi ülkelerden gelen profesyonel ziyaretçiler, Bulgaristan ve Türk İş Adamları Derneği (BULTİS) ile Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, stant açan firmalar ile iş bağlantıları oluşturarak sektör ekonomisine önemli katkılar sağladı. Afyon Sandıklı Esnaf Odası endüstriyel mutfak ekipmanları konusunda iş bağlantısı kurdu. Afyon’dan gelen iş adamları da pasta, çikolata ve kahve sektörüyle ilgili bayilik görüşmeleri gerçekleştirdi. Kütahya Bakkallar Odası, Bursa İnegöl Lokantacılar Odası stant açan firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Filistinli iş adamlarıyla da hazır kek alımı konusunda iş anlaşmaları sağlandı.
 
Madalyalı Aşçıların Sunumları ve Yemek Yarışmaları Büyük İlgi Gördü
14 farklı ilden gelen Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER) üyesi aşçıları tarafından fuar süresince her gün farklı bir İç Anadolu ilinin özel lezzetlerini fuar alanında oluşturulan ‘Gastronomi Mutfağı Özel Alanı’nda ilgililer ile buluşturdu. Eskişehir Gıda Fuarı’nda ayrıca madalyalı aşçılar tarafından genç aşçılara workshoplar düzenledi. Otel, restoran ve fastfood zincirlerinin aşçılarının yer aldığı fuarda, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Aşçılar Milli Takımı, Eskişehir Aşçılar Derneği (ESASDER), Eskişehir Lokantacılar Odası, Eskişehir Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi tarafından çeşitli aktiviteler, özel sunumlar ve yarışmalar gerçekleştirildi. Yarışmalar, katılımcı ve ziyaretçilere farklı İç Anadolu lezzetlerini tanıtma olanağı sundu.
 
Otel, Restoran ve Sosyal Tesisler Bu Fuarda Buluştu
İkram ve ağırlama sektörü, endüstriyel mutfak, otel ile kafeteryaların masa üstü ekipmanları, gıda makine ve teknolojileri, hijyen ekipmanları ve ambalaj malzemeleri satışını gerçekleştiren firmalar Eskişehir Gıda Fuarında yerini aldı.Eskişehir’in yanı sıra, Kütahya, Bilecik, Afyon, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Uşak, Konya, Isparta gibi çevre illerdeki gıda sektörünün temsilcilerini bir araya getirdi. Fuarda ev dışı tüketim grupları, süpermarket zincirlerinin tepe yöneticileri, gıda ve içecek perakendecileri ve toptancıları, otel yöneticileri, satın alma müdürleri, kamuya ait sosyal tesislerin yöneticileri, aşçılar, yerel marketler, bakkallar, şarküteriler, kasaplar, pastaneler, fastfood zincirleri ve toplu tüketim yapan her türlü kuruluşun yöneticileri sektördeki yenilikleri takip etmeleri amacıyla katılımcı firmalarla buluştu. Bölge genelinde fuarı ziyaret etmeye gelen sektör profesyonelleri önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi. Şehir ve bölge ekonomisine, kendi sektöründe hareketlilik getiren Fuar Stant açan firmaların tamamına yakını gelecek yıl düzenlenecek olan Eskişehir Gıda Fuarı’na katılacaklarını ve memnuniyetlerini belirtti.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.