Site Rengi

DOLAR 32,3715
EURO 35,0331
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Umre Ödüllü ‘40 Hadis Yarışması’

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Sarar Kız Anadolu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 18 yıldır kesintisiz gerçekleştirdiği geleneksel ‘40 Hadis Ezberleme ve En Güzel Şekilde Sunma Yarışması’nın 19’uncusu H. Süleyman Çakır Kız Lisesi salonunda yapıldı. 
Okulun 6. hafızlık sınıfı öğrencilerinin katıldığı yarışma, Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Kaymakçı, 1965-1966 öğretim yılında başladıkları bu güzel hizmetlere şu an ana sınıfından ortaokula, lise kısmından açık liseye kadar bin 350 öğrenci ile devam ettiklerini belirtti. Kaymakçı, "Bu yarışma, Hz. Peygamber'in 40 Hadis-i Şerif ezberleme denilince bu sadece kuru bir ezber olarak algılanmamalı. Yüce Mevla’mız biz insanları doğru yola sevk etmek, dünya ve ahiret saadetini kazanmamız ve yeryüzünü imar ederek âleme nizam vermemiz için gönderdiği ilahi emirlere, vahye muhatap olan, vahyi şüphesiz en iyi anlayan ve en mükemmel şekilde hayatına yansıtan Peygamberimizin sahih sünnetini öğrenme, anlama ve hayata aktarma çabasıdır" dedi. Hasan Kaymakçı, katılımlarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, şube müdürleri ve okul müdürleriyle tüm katılımcılara şükranlarını sunarak konuşmasını tamamladı. 
Okulun Arapça Öğretmeni Alâeddin Biçici'nin sunduğu ve Kabil, Musul, Medine'den gelen öğrencilerle birlikte Erzurum, Gaziantep, Samsun gibi Türkiye'nin farklı illerinden öğrencilerin yer aldığı renkli ve heyecanlı geçen yarışmada başarılı olan 4 öğrenciye umre hediye edildi. Diğer öğrenciler de telefon, bisiklet ve akıllı saatle ödüllendirildi. Yarışmada Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları Derneği (ESİMDER) Önder İmam Hatipliler Derneği Başkanı Mustafa Özkan’ın, yarışmada ilk 3'e giremeyen 5 lise öğrencisine 2019-2020 öğretim yılında 1 dönem burs sözü hüzün yaşayan öğrencileri sevindirdi. 

Yarışma sonunda bir değerlendirme yapan Okul Müdürü Hasan Kaymakçı, "Umre ödülünü kazanan 10/F sınıfından Feride Kartal, Bilge Gezer, Dina Nazar ve 6 E sınıfından Büşra Nazar’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. 14 günlük Umre ödüllerini; İkra Turizm, Okul Aile Birliği yöneticilerimiz ile öğretmenlerimiz Hüseyin Zan ve Serpil Erden hediye ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.