Site Rengi

DOLAR 32,3744
EURO 35,0015
ALTIN 2.325,97
BIST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Ünlü Besteler Eskişehirlilerle Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın bu haftaki programında Türk Sanat Müziği ile Klasik Batı Müziği dünyasından ünlü besteler Eskişehirlilerle buluştu. Gecede solist Tahir Aydoğdu ve Şef Ender Sakpınar’ın müthiş performansı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Kurulduğu 2002 yılından bu güne ülkemizin en genç ve en hızlı gelişim gösteren sanat kurumlarından biri olarak Eskişehirli sanatseverlere unutulmaz dinletiler sunmaya devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası bu hafta Türk Sanat Müziği ve Klasik Batı Müziği dünyasından eşsiz besteleri Eskişehirlilerle buluşturdu. Şefliğini Ender Sakpınar’ın üstlendiği gecenin ilk bölümünde kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu’nun solistliğinde Kemani Kevser Hanım, Murat Akçay, Musa Göçmen, Nevit Kodallı ve Tamburacı Osman Pehlivan’ın eşsiz eserleri seslendirildi. Gecenin ikinci bölümünde ise Klasik Batı Müziği’nin usta bestekârları G. Bizet, J. Brahms, A. Dvorak, G. Faure ve E. Grieg’in eserleri müzikseverlerle buluşturuldu. Gecenin sonunda solist Tahir Aydoğdu ve şef Ender Sakpınar’ın başarılı performansı sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.

Senfoni Orkestrası’nın gelecek programında piyanist Aksel Başaran ve saksafon sanatçısı Zuhal Erdin sahne alacak. 7 Aralık 2018 Cuma saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilecek konserin orkestra şefliğini ise Tolga Taviş üstlenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.