Site Rengi

DOLAR 32,5861
EURO 34,8450
ALTIN 2.418,27
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 28°C
Az Bulutlu
Eskişehir
28°C
Az Bulutlu
Sal 31°C
Çar 26°C
Per 22°C
Cum 26°C

Uzlaştırmacılar Derneği’nden Adalet Bakanlığı’na Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Uzlaştırmacılar Derneği (ES-UZ-DER) Yönetim Kurulu Üyeleri, Adalet Bakanlığı'na bir dizi ziyarette bulundular.
ES-UZ-DER Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Akaydın’ın başkanlığında yapılan ziyarete başkan yardımcıları Oktay Usalan, Seven Özkılıç, Hüseyin Turhan, Halil Ateş, Gül Yoldaş, Ahmet Süzer katıldı.

İlk olarak Alternatif Çözümler Daire Başkanı Orhan Cüni’yi makamında ziyaret eden dernek yöneticileri, karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini içeren dosyayı daire başkan Cüni'ye sundular. Dernek başkanı Muharrem Akaydın; dernek olarak amaçlarının, ülkemizin toplumsal yaşantımızın, demokrasi kültürümüzün, ihtiyacı olan Uzlaştırma kültürünün toplumun tüm kesimlerinde etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak olduğunu söyledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eskişehir’de uzlaştırma çalışmalarında başarı oranının yüksek olduğunu belirten Daire Başkanı Orhan Cüni ülke genelinde uzlaştırma kurumunun henüz yeni olduğunu zaman içerisinde karşılaşılan sorunların çözüleceğine inandığını sözlerine ekledi.

Kendisine iletilen sorunlardan bazılarının, illerdeki başsavcılık tarafından çözülmesi için resmî yazı yazdıklarını belirten başkan Orhan Cüni, yirmi bin uzlaştırmacının Türkiye genelinde görev yaptığını yakın zamanda uzlaştırmacı sınavı açmayı düşünmediklerini söyledi.
Başkanlık olarak uzlaştırmacı el kitabının basıma hazır hale getirildiğini belirten daire başkanı Orhan Cüni, Valiliklere ve büyükşehir belediyelerine resmi yazı yazarak uygun alanların uzlaştırma görüşme odası olarak kullandırılmasını isteyeceklerini belirtti.

ES-UZ-DER Başkanı Muharrem Akaydın'ın uzlaştırma konuları ile ilgili olarak Anadolu Üniversitesi ile işbirliği yaparak Eskişehir, Bilecik, Kütahya ve Afyon illerinde adlî yargı çevresini içine alan geniş katılımlı panel düşündüklerini bunun için daire başkanı olarak kendisini davet etmesi üzerine, nisan sonu böyle bir program için Eskişehir’e geleceğini sözlerine ekledi.

ES-UZ-DER Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra sırasıyla Adalet Bakanı Tetkik Hakimi Merve Özcan, Yargıtay 14.Ceza Dairesi Başkanı Mustafa Demirtağı ve Yargıtay Üyesi Mustafa Uslu’yu makamlarında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.