Site Rengi

DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Çakacak Değerlendime Toplantısında Konuştu

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, velilerin çocuklarını okula gönderdikten sonra gönüllerinin rahat etmesi için okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem verdiklerini ifade etti.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıda fırsat buldukça okul ziyaretleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Vali Çakacak, öğrenci ve öğretmenlerin moral ve motivasyonlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Vali Çakacak; okul çevresi güvenliği, okula giriş-çıkış saatleri ve servisler hakkında alınan tedbirlerin tekrar gözden geçirileceğini belirtti. Güvenli okul konusunda ilgili kurumlarca gerekli hassasiyetin gösterildiğini ifade eden Vali Çakacak, "Devletimizin kurumları olarak her kurum üzerine düşeni layıkıyla yapmanın gayreti içindedir. Okul çevrelerindeki güvenliğe büyük önem veriyoruz. Velilerimizin çocuklarını okula gönderdikten sonra gönül rahatlığı içerisinde olması bizim ilk önceliğimizdir. Bu toplantıyı yapmamızın amacı da birinci dönemin değerlendirmesini yaparak, görünen aksaklıkları hep birlikte çözüme ulaştırmaktır. Ülkemizin geleceğine yön verecek çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz" diye konuştu.

"Alınan kararlar hemen uygulandı" 
İl Millî Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, "2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı 2. dönemin başlangıcında yaklaşık 138 bin öğrencimiz eğitim öğretime kaldıkları yerden devam edeceklerdir. Okullarımızda 11 bin 700 öğretmenimiz onları görevleri başında büyük bir heyecanla bekliyor olacaklar. 1. dönem başında Valimiz Özdemir Çakacak başkanlığında yaptığımız toplantıda; okul güvenliği, okul-çevresi güvenliği ve okul servisleri ile ilgili konularda bir takım kararlar alınmıştı. Bu kararlar hemen uygulanmış ve 1. dönem alınan bu güvenlik tedbirleri sayesinde sorunsuz bir şekilde tamamlamıştır. Bunların yanında 2’li ve normal eğitim yapılan okulların giriş-çıkış saatleri ile ilgili konular üzerinde durulmuş ve valimizin talimatlarıyla bu konuda da birtakım tedbirler alınmış ve uygulanmıştır. Giriş-çıkış saatleri ile ilgili alınan tedbirler hem okullara hem de servis işletmecilerine duyurulmuş ve herhangi bir sorun yaşanmadan hayata geçirilmiştir. Okul çevrelerin güvenliği sağlanması için İl Emniyet Müdürlüğü okul polisi koordinasyonu ile gereken tedbirler emniyet birimleri tarafından alınmıştır. Ayrıca İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışmalarda veli ve öğrencilere gerekli konularda bilgilendirme toplantıları yapılarak, öğrencilerin güvenliklerine yönelik her türlü tedbir alınmıştır" dedi.

Konuşmalardan sonra İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri güvenli okul çalışmaları hakkında bilgi verdi. 2017 yılında 31 bin öğrenciye trafik eğitimi verildiğini bildiren yetkililer, aynı zamanda 2017 yılı içerisinde 2 bin 178 okul servis aracını da kontrol amaçlı durdurduklarını söylediler.
Öte yandan toplantıya; Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri, mahalle muhtarları, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.