Site Rengi

DOLAR 32,5993
EURO 34,8293
ALTIN 2.495,94
BIST 9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Vali Çakacak Seyitgazi’yi Ziyaret Etti

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Seyitgazi’yi ziyaret etti. 
Çakacak, ilk olarak kaymakamlığı ziyaret ederek ilçenin coğrafi konumu, eğitim ve sağlık durumu, sanayi gelişimi, asayişi ve nüfusu hakkında Kaymakam Ramazan Cankaloğu’ndan bilgi aldı. İlçenin en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu bildiren Kaymakam Cankaloğlu, tarihi ve kültürel zenginliklere ev sahipliği yapan Seyitgazi ilçesinde Vali Çakacak’ı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 
Verdiği bilgiler için Kaymakam Cankaloğlu’na teşekkür eden Vali Çakacak, Seyitgazi ilçesinin görülmeye değer önemli tarihi mekanları bünyesinde barındırdığını ifade etti. Tarihi dokusu içerisinde Seyitgazi ilçesinin geçmişten gelen kültürümüze ev sahipliği yaptığını dile getiren Vali Çakacak, geçmişten günümüze kadar uzanan tarihi eserlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Ardından kaymakamlık binasında yer alan birimleri gezen Vali Çakacak, resmi iş ve işlemlerini takip eden vatandaşlarla sohbet etti. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Seyitgazi Belediyesine geçen Vali Çakacak, Başkan Hasan Kalın’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Altyapı yatırımları, imar çalışmaları, tarihi yapıların restorasyonları, tarım-sulama yatırımları, okul ve eğitim binaları, spor tesisleri, halı sahalar, pazar yerleri ve sosyal donatılarla ilçeye her alanda hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Kalın, Seytigazi’nin gelişerek büyüdüğünü ifade etti.

Belediye ziyaretinden sonra Şeyh Şücaaddin Veli Külliyesi'ni ziyaret eden Vali Çakacak, Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş’tan bilgi aldı. Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Demirtaş, Vali Çakacak’ı ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu bildirdi. 
Evliyalar diyarı olarak bilinen Seyitgazi ilçesinin Eskişehir’e değer kattığını kaydeden Vali Çakacak, Seyitgazi Kaymakamlığı Bor ve Etnografya Müzesini de gezdikten sonra ilçeden ayrıldı. 
Öte yandan Vali Çakacak’a ziyaretleri esnasında, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Uysal Ağaoğlu ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de eşlik etti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.