Site Rengi

DOLAR 32,4904
EURO 34,5540
ALTIN 2.496,35
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 19°C

Vali Çakacak’a Anlamlı Ziyaret

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Engelliler Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer’i, koruyucu aile Betül Gümüş, Salih Gümüş ile Yetişkin Zihinsel Engelli Kadınlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan Tenzile Akkuş’u ve Gülnur Çelebi’yi makamında kabul etti. 
Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Vali Çakacak, Sosyal devlet olmanın vermiş olduğu sorumluluğun bir gereği olarak tüm vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini herhangi bir engelle karşılaşmadan kullanabilmelerinin önemine değindi. Vali Çakacak, "Son yıllarda hükümetimiz engellilerin bakımını, sağlığını, eğitimini, istihdamını ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli düzenlemeleri yapmış ve bunları en kısa zamanda hayata geçirmiştir. Engellilik konusu esasen yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini temin için birey ve toplum olarak onlarla empati kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz" dedi.

Konuyla ilgili Eskişehir Valiliği tarafından yapılan çalışmaları da aktaran Vali Çakacak, "Eskişehir Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bizler de ildeki diğer tüm dinamiklerle işbirliği içerisinde engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata daha rahat katılımını sağlamak adına çalışmalar yapmaktayız. Eskişehir engelli vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşadığı son derece mutlu bir şehirdir. Eskişehirimizin engelli dostu bir şehir olarak bilinmesi bizleri son derece memnun etmektedir" diye konuştu.

Son olarak koruyucu aile olmanın önemine dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak şunları söyledi; 
"Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Herkese koruyucu aile olmak nasip olmuyor. Devletin himayesindeki çocuklarımız sizlerin o sıcacık yuvalarında daha mutlu, huzurlu yaşayıp, geleceğe emin bir şekilde hazırlanıyorlar. Evini, gönüllerini kapılarını bu yavrularımıza açan ailelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.