Site Rengi

DOLAR 32,3606
EURO 34,9791
ALTIN 2.321,68
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Çakacak’ın 2 Eylül Eskişehir’in Kurtuluş Yıl Dönümü Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Vali Çakacak'ın 2 Eylül Eskişehir'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümü Mesajı

İç Anadolu’nun parlayan yıldızı Eskişehir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde, coşkuyla ve heyecanla kutluyoruz.
Düşman işgali altında kadını erkeği, yaşlısı genciyle çok zor şartlarda büyük bir kahramanlık destanı yazarak kutsal vatan topraklarımızın bağımsızlığı için kahramanca mücadele eden, bu uğurda şehitlik mertebesine ulaşan Eskişehirli şehitlerimizi ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla ve minnetle yâd ediyoruz.
Anadolu’nun işgali karşısında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan ve Türk Milleti için topyekûn bir mücadeleye dönüşen Kurtuluş Savaşı’mız, her türlü imkânsızlığa rağmen Türk Milleti’nin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, şanlı bayrağımızın sonsuza kadar göklerde dalgalanacağını, ezanlarımızın susmayacağını ve bunlar için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacağını bütün dünyaya göstermesi bakımından çok mühimdir.
Her alanda olduğu gibi askerî alanda da stratejik bir konumda yer alan Eskişehir’in, özellikle Batı Cephesi düşünüldüğünde Kurtuluş Savaşı’mızda kilit bir konumda olduğu görülecektir. 2 Eylül 1922’de Eskişehir’in düşman işgalinden kurtarılması Büyük Taarruz ile başlayan ve düşmanın İzmir’de denize dökülmesi ile neticelenen kutlu sürecin de en önemli merhalelerinden birisi olmuştur.
Vatanımızın işgalden kurtarılışında böylesine önemli bir noktada yer alan Eskişehir’imiz ve Eskişehir halkı, bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından, “Efendiler! Eskişehir’i ve Eskişehir halkını çoktan tanırım. … Eskişehir halkı, içinde ve yakınında düşman kuvveti mevcut olduğu ve bizimde elimizde kuvvet bulunmadığı zaman çok büyük vatanperverlik, milliyetperverlik ve azim ve kahramanlık göstermiştir.” cümleleri ile övülmüştür. 
Eskişehir’imiz düşman işgalinden kurtarıldığı gün yanmış, yıkılmış bir hâlde iken; vatanperver ve çalışkan halkımızın gayretleriyle bugün, bölgemizin ve ülkemizin önemli şehirlerinden birisine dönüşmüştür. Bizler şehrimizi daha iyi noktalara taşımak için çalışmalarımıza durmaksızın devam edeceğiz.
O zor günlere rağmen; başta Eskişehir halkı olmak üzere Anadolu insanının onurunu, gururunu, din, vatan, millet ve bayrak sevgisini ve kahramanlıklarını göstermesi bakımından kurtuluş günleri çok önemlidir. Bu günler tarihe not düşmenin yanında, geleceğimize yön vermesi açısından da son derece önemli günlerdir.
Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümünü tebrik ediyor, Eskişehirli hemşehrilerime en içten sevgi ve saygıları sunuyorum. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.