Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0806
ALTIN 2.297,91
BIST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Çakacak’ın Çanakkale Zaferi mesajı

15.08.2019
A+
A-

 Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 103’üncü yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 
Vali Çakacak yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferinin önemine değinerek, “Tarihimizin en ihtişamlı sayfalarından birini oluşturan Çanakkale Zaferi, bu topraklardaki bin yıllık varlığımızı yok etmek isteyen dönemin en kudretli ve en mağrur devletlerine karşı yazdığımız en büyük kahramanlık destanlarımızdan birisidir. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, büyük Türk milletinin canla ve kanla yazdığı; şehitlik ve gazilik makamlarına âdeta koştuğu bu kutlu zafer, İstiklâl Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur. Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbâli söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale Zaferi, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plân kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir” diye belirtti. 

"Bir avuç vatan toprağı için cihanı karşımıza almaktan çekinmeyeceğiz" 
Ayrıca Vali Çakacak mesajında Çanakkale'de vatana göz diken bütün düşmanlara şehit ve gaziler tarafından en güzel cevabın verildiği yer olduğunu ifade ederek sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı: 
“Milletimiz, vatanı için üzerine düşen her türlü görevi hiç çekinmeden yapan ve bu uğurda eşsiz kahramanlıklar gösteren bir millettir. Bugün dahi vatanımızın dört yanında, kendisini bizden gibi gösteren ama aklını ve ruhunu başkalarına satan tüm hainlere karşı, aziz milletimiz gerekli cevabı kanıyla ve canıyla vermeye devam etmektedir. Bizler bu topraklarda bin yıldır varlığımızı devam ettirip, hür ve bağımsız olarak yaşayabiliyorsak bu en öncelikle şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Onların, gözünü kırpmadan vatan, bayrak, mukaddesat uğruna canlarından vazgeçmeleri ve ölüme bir gül bahçesine girer gibi koşmaları bu milletin evlatları olan bizlere en güzel örnektir. Bizler de istiklâlimiz ve istikbalimiz söz konusu olduğunda atalarımızdan devraldığımız bu ruhun hakkını verecek ve bir avuç vatan toprağı için cihanı karşımıza alıp atalarımıza layık nesiller olduğumuzu ispat etmekten çekinmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlayarak, saygılarımı sunuyorum.” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.