Site Rengi

DOLAR 32,3266
EURO 35,0730
ALTIN 2.302,01
BIST 9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Vali Çakacak’tan ‘1 Ekim Yaşlılar Günü’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, ‘1 Ekim Yaşlılar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Çakacak yayınladığı yazılı mesajda Şeyh Edebâli’nin ‘Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.’ sözüne vurgu yaparak, yaşlıların toplum hayatında ‘bereket’ temsîli olduğunu ifâde etti. Vali Çakacak’ın ‘1 Ekim Yaşlılar Günü’ mesajı şöyle:                        “Yaşlılarımız; dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımız, yaşanmışlıklarıyla geçmişimiz; örnek aldığımız tecrübeleriyle geleceğimizdir.

Yaşlılarımız, geçmişimizi geleceğe taşıyan, yarınlarımızı kuran, millet olma bilincine en önemli katkıyı sunan çınarlar olmanın yanında; kültür ve medeniyetimizin en değerli taşlarıyla süslenmiş baş tâcımızdır.

Bizim medeniyetimizde yaşlılara hürmet, sevgi ve hizmet vardır. Bizler yaşlılarımızı, içerisinde yaşadığımız toplumun ‘bereket unsurları’ olarak görürüz. Şeyh Edebali’nin ‘Ananı, atanı say; bereket büyüklerle beraberdir.’ sözünü hepimiz rehber ediniriz.  Bu düşünce hem aile bağlarımızın, hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır. 

Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. 

Bugün hâlâ millet olma bilincini taşıyorsak, aile olmanın kutsallığına olan inancımızla evlâtlarımızı yetiştirebiliyorsak yaşlılarımızın geçmişle bugün arasında kurdukları köprü sayesindedir. Millî değerlerimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olan yaşlılarımıza hak ettikleri saygıyı ve sevgiyi göstermek, toplumsal yaşama aktif olarak katılımlarını sağlamak; sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip olarak kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını temin etmek kişi, kurum ve devlet olarak hepimizin görevidir. Unutmayalım ki bizler yaşlılara gösterdiğimiz hürmetle genç kuşağa örnek olmayı başardığımız ölçüde, yaşlandığımızda saygıyı hak edebileceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle toplumumuzu bugünlere ulaştıran tüm yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutluyor; sağlık, esenlik ve mutluluk diliyorum.” ifâdelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.