Site Rengi

DOLAR 32,5840
EURO 34,7992
ALTIN 2.514,18
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 22°C

Vali Çakacak’tan ‘Engelliler Haftası’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Engelliler Haftası dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 
Yayımladığı mesajda, engelli vatandaşların hayatın her alanında olması gerektiğini ifade eden Vali Çakacak, Eskişehir'in engelli dostu bir kent olma konumunun daha da pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Çakacak, “Devletimiz; sosyal devlet olmanın vermiş olduğu sorumluluğun bir gereği olarak tüm vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini herhangi bir engelle karşılaşmadan kullanabilmeleri için özellikle son yıllarda engellilerin bakımını, sağlığını, eğitimini, istihdamını ve toplumsal hayata katılımını kolaylaştıracak önemli mevzuat düzenlemeleri yapmıştır. Yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız devletimizin ortaya koyduğu bu düzenlemelerin sağlıklı olarak hayata geçirilebilmesi için çalışmalara, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının bir ifadesi olarak gereken desteği esirgememelidir. Engellilik konusu esasen, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir. Bu nedenle, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerini temin için birey ve toplum olarak onlarla empati kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz. Bu bağlamda hepimiz, birer engelli adayı olduğumuz bilinci ile hareket ederek engellilerimizi anlamaya ve yalnızca bir gün değil, her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışmalıyız. Eskişehir Valiliği olarak bizler de ildeki diğer tüm dinamiklerle işbirliği içerisinde engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata rahatça katılımını sağlayarak Eskişehirimizin engelli dostu bir kent olma konumunu daha da pekiştirmekteyiz. Bu düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak gördüğümü ifade ederken, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum" açıklamalarında bulundu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.