Site Rengi

DOLAR 32,5351
EURO 34,9450
ALTIN 2.439,05
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Valiyi Kim Gönderdi?

Valiyi Kim Gönderdi?
10.06.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oluruyla Resmi Gazete’de yayınlanan Valiler Kararnâmesiyle 41 ilimize yeni vali atandı.
Eskişehir içinde bu kararnamenin üç yönlü önemi vardı. Birincisi yaklaşık 3 yıldır şehrimizde görev yapan Özdemir Çakacak merkeze atanırken üç büyük metropol şehirden biri olan İzmir Valisi Erol Ayyıldız Eskişehir’in yeni valisi oldu.

İkincisi 2011’den bu yana Sivrihisar ve Tepebaşı Kaymakamlığı yapan Dr.Erdinç Yılmaz, Osmaniye Valisi olarak atanarak bir nevî şehrimizde yaptığı hizmetlerden dolayı ödüllendirilmiş oldu. Üçüncü yönü ise Eskişehir Günyüzülü olan Ordu Valisi Seddar Yavuz da Kocaeli Valiliği’ne atanarak bürokraside yükselişini sürdürmüş oldu.

Çakacak neden gitti?
Temmuz 2017’de şehrimize vali olarak atanan Çakacak, 2007’den bu yana Van, Uşak, Kırşehir ve Mersin Valilikleri yaptı. Fazla inisiyatif almadan mahiyetindeki bürokratlara verdiği direktiflerle hizmet üretmeye gayret eden, siyasi erkle istişare ve paylaşımdan kaçınan bir profil çizdiği konuşulan Özdemir Çakacak’ın nüfus il müdürlüğü binasının kiralanması ve içinin tefrişatı noktasındaki tasarrufları tartışma konusu olmuştu.
Özellikle iktidar partisinde milletvekileri arasındaki diyalog eksikligini fırsata çeviren eski valinin AK Parti Eskişehir İl Başkanı Av.Zihni Çalışkan’la da birçok konuda ters düştüğü gözlenmekteydi.

Hizmet, yatırım ve icraatların takibinde bilgi paylaşımı ve istişare noktasında AK Parti Eskişehir  İl Başkanı ile sıklıkla aynı noktada durmayan ama bunun inisiyatifi ve olumsuz noktalarda siyasileri adres gösteren Çakacak’ın bu tavırları hizmet ve yatırımlarda zaman zaman aksaklıklara yol açmaktaydı.

2017 Temmuz ayından itibaren YKOB marifetiyle doğrudan temin ile yapılan mal ve hizmet alımlarında da hep belirli firma ve müteahhitlerin tercih edildigi gözlerden kaçmamaktaydı. Biz de bu sütunlarda birçok defa tafsilatlı olarak dile getirdiğimiz icraatlar tepkilere yol açmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.