Site Rengi

DOLAR 32,3119
EURO 35,0621
ALTIN 2.278,19
BIST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Vatani görevlerine uğurlanan Dodurgalı gençler için asker düğünü

15.08.2019
A+
A-

Bilecik’in Bozüyük ilçesine bağlı Dodurga beldesinde, Belediye Başkanı Selim Tuna tarafından 1998/1 tertip olarak askere gidecek askerler için asker düğünü düzenlendi. 
Kapalı spor salonunda düzenlenen ve duygulu anların yaşandığı gecede asker aileleri zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı. Dodurga beldesinden 1998/1 tertip olarak 16 gencin vatani görevini yapmak için kışlaya uğurlanacağı belirtildi. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Selim Tuna, bir bayrak devir teslim töreninin daha geldiğini 1998/1 tertip askerlerin bu kutlu görev için moralli gitmeleri amacıyla bu asker düğününü düzenlediklerini söyledi. Tuna, anne babalara, askerlik vazifelerini yaptıktan sonra hayırlısıyla sağ salim evlatlarına kavuşmaları temennisinde bulundu. Kınalı kuzulara her kuzunun koç, her koçun da kurban olamayacağını belirten Tuna, ’Her ana kuzusu da sizin gibi asker olamaz’ ifadelerine yer verdi. Askerlik görevine gidecek gençlerle tek tek helalleşerek hepsine iyi eğlenceler diledi. 
Askere gidecek Dodurgalı gençlerde bu güzel organizasyonu kendilerine tertip eden Belediye Başkanı Selim Tuna’ya teşekkür ederek günün anısına plaket takdim ettiler. Devamında Dodurgalı askerlerin asker düğünü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Dodurga beldesine has gelenekler yaşatılmaya devam ederek hem eğlenceli hem de duygulu anlar yaşandı. Sırasıyla askerlere kınalar yakıldı, gelin ve damat oyunlarıyla birlikte oynanan birbirinden farklı oyunlar görülmeye değerdi. Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen asker düğününe askere gidecek gençler, asker aileleri ve davetliler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.