Site Rengi

DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Vefatının 80. Yılında Mustafa Kemal Atatürk, Düzenlenen Programla Anıldı

15.08.2019
A+
A-

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin, 80. yılı nedeniyle, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu’nda anma programı düzenlendi.

Programa;  Vali Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, askeri ve mülki erkan, kamu kurum amirleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı. Program, saygı duruşu ve takiben İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan söylenmesiyle başladı. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi Türk Müziği Topluluğu Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan kısa bir dinleti sundu.

Anma programı, Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Topal’ın verdiği ‘’Atatürk ve Türk Dünyası’’ adlı konferansla sona erdi.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.