Site Rengi

DOLAR 32,3107
EURO 35,0595
ALTIN 2.279,50
BIST 8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
23°C
Hafif Yağmurlu
Per 22°C
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C

Vicdan Konvoyu Eskişehir’in sesi olarak gidiyor

15.08.2019
A+
A-

Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence gören kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na Eskişehir'den katılan 45 kadın Hatay’a gitmek üzere yola çıktı. 
Eskişehir Atatürk Lisesi önünde toplanan 45 kadın, 7 yıldır Suriye hapishanelerinde işkence gören kadınların seslerini duyurmak için Hatay'a gitmek üzere yola çıktı. Yola çıkmadan önce toplanan 45 kadını ve onları uğurlamaya gelen akrabalarını ziyarete gelen AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, yola çıkacak kadınlara hayırlı yolculuklar diledi. "Vicdan Konvoyu"nu organize eden herkese teşekkür ettiğini belirten Prof Dr. Emine Nur Günay, uluslararası hukukun sessiz kaldığı konuya farkındalık oluşturan kadınlara minnettar olduğunu vurguladı. 

"Bütün Dünya’ya hesap soracağız" 
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi olarak Suriye'deki katliamı bir sonraki toplantıda gündeme getireceğini vurgulayan Eskişehir AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, manipüle edilen resimlerle Türkiye'yi sivilleri öldürmekle suçlayan ülkelerin bu katliama sessiz kaldıklarına dikkat çekti. Günay, "Eskişehir’in vicdanını simgeleyen kadınlarımız, “Vicdan Konvoyu” ile birlikte Hatay’a hareket ediyorlar. Kendilerine minnettarız. Dünyada hiçbir ülkenin ve uluslararası hukukun yapamadığını kadınlarımız yaptı. Bu konuyu gündeme getirdiler. Bu eylem sadece Türkiye’de değil, Dünya’da da farkındalık oluşturacak. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi olarak orada bu konuyu gündeme getireceğim. Bir sonraki toplantımızda bütün Dünya’ya hesap soracağız. Bu Vicdan Konvoyu olmasaydı, biz bu hesabı soramazdık. Bu konvoyu organize eden ve destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum. Orada büyük bir katliam yaşanıyor. Manipüle edilen resimlerle Türkiye’yi sivilleri öldürmekle suçlayan bütün Dünya, orada işlenen katliama sessiz kalıyor. Binlerce kadınımız, kızımız ve çocuğumuz orada katlediliyor ve bütün Dünya buna sessiz kalıyor. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, “Dik duracağız” ve herkese ‘Siz niye bir şey yapmıyorsunuz ve sessiz kalıyorsunuz?’ diye soracağız. Türkiye artık bu noktada" şeklinde konuştu. 

"Yazmalarımızı Suriyeli kadınlara vereceğiz" 
Suriye'deki kadınların sesi olmak için yola çıktıklarını dile getiren Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri'nde (İHH) gönüllü olarak çalışan ve yola çıkan otobüsten sorumlu olan Asuman Yolaçan, ellerindeki yazmaları oradaki kadınlara vereceklerini söyledi. Yolaçan, "Suriye zindanlarında 7 yıldır mahkumiyet altında olan, eziyet ve işkenceyi gören 4 bin 736 hanım kardeşimizin sesini duyurabilmek için yola çıkıyoruz. Eskişehir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarından kardeşlerimiz burada gördüğünüz gibi. Adana’daki diğer konvoy ile birleşip sesimizi tüm dünyaya duyuracağız. Suriye’deki kadınlarımızın sesi olmak için yola çıkıyoruz" dedi. 

"Eskişehir’in sesi olarak gidiyorlar" 
Suriye'de işkence gören kadınların sesi olmak için Hatay'a gittiklerini vurgulayan Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri Hanım Komisyonu Sorumlusu Fatma Kahraman, konuyla ilgili şunları kaydetti: 
"Vicdan konvoyumuz bu akşam Eskişehir’den hareket ediyor. Hatay’a gidecek olan arkadaşlarımız, Suriye’de 7 yıldır süren bu büyük zulme, kadınlara uygulanan tecavüz, şiddet ve savaş mağduriyeti ile alakalı sıkıntıları için Eskişehir’in sesi olarak gidiyorlar. Göz yumulan bu süreç, kadınların sesi üzerinden bütün Dünya’ya ilan edilecek. Bu şiddete hep birlikte dur demek istiyoruz. Arkadaşlarımızın her birinde yazma var. Bu yazmalar oradaki kadınlara verilecek." 
Açıklamaların ardından "Vicdan Konvoyu"na Eskişehir'den katılan 45 kadın Hatay’a gitmek üzere yola çıktı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.