Site Rengi

DOLAR 32,3263
EURO 35,1256
ALTIN 2.296,88
BIST 9.051,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Virüsün Gebeler Üzerindeki Etkisi Anlatıldı

Virüsün Gebeler Üzerindeki Etkisi Anlatıldı
18.03.2020
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melih Velipaşaoğlu ESOGÜ Gündem’e Covid-19’un (Koronavirüs) gebeler üzerindeki etkisine ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Gebelerin SARS ve MERS gibi diğer koronavirüs türlerini daha ağır geçirdiklerini belirten Velipaşaoğlu, Covid-19’un hamilelerde daha ağır seyrettiğine dair bir verinin ellerinde bulunmadığını bildirdi. Velipaşaoğlu, koronavirüsün gebelerde, o yaştaki hastalara kıyasla aynı şekilde seyrettiğini kaydederek mevcut tablonun değişebileceği ihtimalini de dile getirdi.
Doç. Dr. Melih Velipaşaoğlu, bebeğe enfeksiyon geçme durumunu da değerlendiren Velipaşaoğlu, enfeksiyonun anneden bebeğe plasenta yoluyla geçtiğine ilişkin bir vakaya rastlanmadığını belirtirken, “Şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla plasenta ya da anne sütü yoluyla virüs bebeklere geçmiyor” dedi.
Velipaşaoğlu, Covid-19’un genç hastalarda çok ağır seyretmediğini kaydederek korunmanın önemine dikkat çekti. Velipaşaoğlu, kalabalıktan uzak durulması, ellerin sabunla sık sık yıkanması ya da alkollü el dezenfektanları kullanılması, öksüren ve aksıranlardan uzak durulması gerektiğini hatırlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.