Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Volkan Doğan Projelerini Açıkladı

15.08.2019
A+
A-

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Odunpazarı’nın geleceğini şekillendirecek projelerini Yenikent’te binlerce kişinin katıldığı coşkulu bir buluşma ile açıkladı. Alparslan Türkeş Millet Bahçesi, Odunpazarı Kamu Külliyesi, Mahalle Kültürüne Dönüş Projesi, Odunpazarı Sportif Eğitim Merkezi (OSEM), İyi Tarım Uygulamaları gibi projelerini tüm detaylarıyla açıklayan Doğan, “Bu projelerin tamamını Odunpazarı’nda yaşayan hemşerilerimizin istek ve hayalleri şekillendirdi. Ve 31 Mart sonrası tüm hemşehrilerimizle birlikte hayata geçireceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda düzenlenen “Proje ve Tanışma” toplantısı ile Odunpazarı için dev projelerini açıkladı ve ekibini tanıttı. Binlerce kişinin katıldığı buluşmaya AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Cumhur İttifakı adayları, AK Parti ve MHP il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra meslek odaları ve STK temsilcileri, muhtarlar ve muhtar adaylarından da yoğun katılım oldu.
116 BİN HANEYİ DOLAŞTIK, DİNLEDİK, PROJELERİ HAZIRLADIK
Volkan Doğan, yaptığı konuşmada, “Biz, Odunpazarı’nda yaşayan, Odunpazarı’nı yaşayan, Odunpazarı’nı yaşatanlarız… Bizler, kadim şehir Odunpazarı’nın çocuklarıyız, Eskişehirliyiz… Gücünü tarihsel köklerinden, dinamizmini ufka yürüme azminden alan Odunpazarı, Eskişehir’in sönmeyen ve ilelebet sönmeyecek ocağıdır. İşte bu yüzden, bildiğiniz gibi, Odunpazarı’nın geleceğini nasıl tasavvur ettiğimizi anlatmaya çalıştığımız seçim manifestomuzu, ana ocağımızdan, annemizin evinden açıklamıştık. Bugün de sizlerle, 31 Mart seçimlerinde, inşallah görevi bize devretmeniz halinde, 5 yıl boyunca hangi projelerimizi hayata geçireceğimizi konuşmak üzere buluştuk. Hem projelerimizi konuşacak hem de bu projeleri hayata geçirecek ekibimizle tanışacağız. Biz, “Odunpazarı Belediye Başkanı, millet olacak” diyoruz. Bu düsturdan yola çıkarak, iki yıldır, teşkilatımızı oluşturan binlerce yol arkadaşımızla birlikte, Odunpazarı’ndaki 116 bin haneyi, tek tek ziyaret ettik. Sizlere, Odunpazarımızı sorduk, yaşadığınız sorunları, sıkıntılarınızı dinledik, bunları biriktirdik ve bu sorunların çözülmesi için projeler hazırladık. Çünkü biliyoruz ki, belediye başkanlığı, kendi hayallerini hayata geçirme makamı değil, aynı şehirde, birlikte yaşadığı hemşerilerinin hayallerini gerçekleştirme makamıdır. Birazdan göreceğiniz projelerin tamamı, Odunpazarı’nda yaşayan hemşerilerimizin istek ve hayalleri doğrultusunda şekillenmiş, her biri büyük bir eksiği yok eden, büyük bir boşluğu dolduran, her biri hayatı kolaylaştıran çözümlerdir aslında” dedi.

HANGİ MUHTAR ADAYI KAZANIRSA KAZANSIN BERABER ÇALIŞACAĞIZ
​“Tabii ki meclis üyesi arkadaşlarımız sizlerle tanışacak, ancak onlarla birlikte, yıllar boyunca mesai harcayacağımız muhtar arkadaşlarımızla da tanışmanızı istiyoruz. Bugün, Odunpazarımız’ın 85 mahallesini yönetmek için talip olan muhtar adaylarımız ve onların aza adayları bizlerle birlikte. Buradalar, çünkü biliyoruz ki, görevi bize devrederseniz, 5 yıl boyunca değerli muhtarlarımızla birlikte uzun mesailerde buluşacak, beraberce ter dökecek, projelerimizi beraberce hayata geçirecek ve muhtarlarımıza ulaşacak sorunları elbirliği içinde çözeceğiz. Bugün burada Odunpazarı’nın bütün muhtar adaylarıyla beraberiz. Hangi adayımız seçimden galip çıkarsa çıksın, bizlerin yol arkadaşı olacak, çalışmalarımızı beraberce yürüteceğiz. Muhtarlık, bizlerin bir bütün halinde yaşaması için en büyük kolaylaştırıcı makamdır. Bütünleşmemizin önemli adımlarından biridir”
SON LAMBA SÖNMEDEN MESAİMİZ BİTMEYECEK
“Sevgili hemşerilerim… Bizler Odunpazarı’nı her zaman büyük millet olan atalarımızdan emanet aldık. Üstümüze düşen görev, durmadan, yılmadan çalışarak, Odunpazarımızı güzelleştirmek, büyütmek, zenginleştirmek ve bizden sonra geleceklere emanet etmektir. İhtiyacımız olan; her Odunpazarlı’nın aklından istifade ederek, güçlü bir irade ortaya koymaktır. Odunpazarı’nda son lamba sönmeden mesaisini bitirmeyecek kadar aşkla çalışan bir ekip oluşturmak, Odunpazarı’nın ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmektir.”
ODUNPAZARI’NIN KAYNAKLARI İSRAF EDİLMEYECEK
Volkan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece, Odunpazarı’nın kaynakları, harcanması gereken yere harcanacak, Odunpazarlıların hayat kalitesine fayda sağlamayan; yani harcanmaması gereken yerlerde israf edilmeyecektir. Sadece belediye gelirleriyle hizmet üreten bir belediyecilik anlayışıyla değil; gizli, atıl, unutulmuş imkânları Odunpazarı için kaynaklara dönüştüren ve Odunpazarlı’nın faydasına sunan bir yaklaşımla çalışacağız. Biz, milleti, şehrin müşterisi değil, patronu olarak görüyoruz.”
BELEDİYENİN BAŞKANI MİLLET OLACAK
Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Odunpazarı Belediyesi’nin başkanı, millet olacaktır. Odunpazarı Belediyesi, herkese açık, ulaşılabilir, anlaşılır faaliyet ve bütçe raporlarıyla millete, yani başkanına hesap verecektir. Gelirlerini vatandaştan sağlayan ve kamu hizmeti yapan kurumlar, gelir ve giderleri tespit etmenin ötesinde, kaynakların hangi faaliyetlere harcandığını da göstermek zorundadır. Hepimiz işlerimizi yönetirken biliriz ki, her faaliyetin bir maliyeti vardır. Bir kurum gereksiz faaliyetlerde bulundukça, yapması gereken asli faaliyetlere kaynak ayıramayacaktır. Bu durumda kaynakları israf etmesi, borca girmesi, bütçe açığı içinde olması kaçınılmazdır. Ortak akıl olmadan, istişare edilmeden bir şehrin yönetilmesi zaten düşünülemez. Odunpazarı’nda her evin kapısına gitmeye ve her evin beklentilerini, fikirlerini almaya devam edeceğiz. Her hanenin önerilerini sistematik biçimde analiz ederek, yönetimde kararlarımızın dayanağı olarak değerlendirmeyi sürdüreceğiz.”

HER DAİM TEMİZ BİR ODUNPAZARI
“Odunpazarı, her daim temiz olacaktır. Sadece sokaklarda ve caddelerde değil, zihinlerde de temizliği sürekli hale getireceğiz. Çevreye saygısı olmayan fikirlere, rant sevdasına, yeşile değer vermeyen projelere asla müsaade etmeyeceğiz. Her yatırımımızda, projemizde ve hizmetimizde; temiz düşünce, temiz Odunpazarı, ilk ilkemiz olacaktır. Odunpazarımızda şehrimizi kirletecek, insanımızı üzecek hiçbir faaliyete ve faile izin vermeyeceğiz.”
KADİM ŞEHRE DÖNÜŞÜM
“Şehir mimarisi, gereksiz bir trafiğe müsaade etmeyecek şekilde; sokakları, otoparkları ve en önemlisi imar planları ve ticarete yönelik fonksiyonel kümeleri ile büyüyecek şekilde, kadim değerlerimiz ışığında yeniden ele alınacaktır. Bizim için kentsel dönüşüm, kadim şehre dönüşmektir. Sadece mimari ve estetik açıdan değil; tarihi ve kültürel kökler dikkate alınarak tasarlanmış yepyeni bir şehir mimarisine kavuşmayı amaçlıyoruz. İthal değerlerle değil, değer üreten; esinlenen değil, özünü koruyan anlayışa sahip olmalıyız.”  
İSTİHDAM SORUNU OLMAYAN BİR ODUNPAZARI
“Şehrin ekonomik olarak gelişeceği, zenginliğin her haneye yansıyacağı projeleri üretecek, bu tip projelere destek verecek ve hatta bu tip projelerin hazırlanmasını teşvik edeceğiz. Bu çerçevede, Büyükşehir ve Hükümet ile tam bir işbirliği politikası izleyeceğiz.  Sanayisinde yüksek teknoloji üreten, tarım projeleri geliştiren ve sanayisine entegre edebilen, istihdam sorunu olmayan bir şehre kavuşma özlemi taşıyan bütün hemşerilerimize; hayallerindeki Odunpazarı’nı, ilmek ilmek inşa etmeliyiz.”
GENÇLER TAVSİYE DEĞİL, ANLAŞILMAK İSTİYOR
“Komşuluk bizi sokağa taşır. Sokağa taşan komşuluk, sokaktaki huzuru pekiştirir. Çünkü aile, huzurun ta kendisidir. Odunpazarı, huzuru; aile, komşuluk ve sokağın birlikteliğinde sağlayacaktır… Odunpazarı; gençlerinin, yönetime doğrudan katıldığı, meslek sahibi olarak geleceklerini ve Odunpazarı geleceğini inşa edebilmeleri için, her türlü imkânın sunulduğu bir şehir olacaktır. Gençlerimiz geleceğe, bizlerin gayretlerinin de ötesinde hazır olmalıdır. Eğlenmek ve hoş vakit geçirmek herkesin hakkıdır şüphesiz, bir de gençlerimizin akıl ve dinamizmine daha çok ihtiyacımız olduğu gerçeği var. Gençlerin desteğine ve enerjisine ihtiyacımız var. Çok net ki, gençlerin tavsiyeye değil, anlaşılmaya ihtiyacı var. Biliyoruz ki onlar bugünkü dünyayı daha iyi anlıyor ve anlamlandırıyor. Gençlerimizin, yönetim erkine katılarak, bize yardım etmesini sağlayacak şartları hep birlikte oluşturmalıyız.”
HİÇBİR VATANDAŞIN ÖNÜNDE ENGEL KALMAYACAK
Doğan, “Odunpazarı’nda hiç kimse mahzun ve çaresiz kalmayacaktır. Özellikle şehit aileleri ve gazilerimiz, en ulvi emanetimiz olacaktır. Hiçbir vatandaşımızın şehrin imkânlarından istifadesinde engel kalmayacaktır. Odunpazarı, daha iyisini hak ediyor… İçiniz rahat olsun…” diye konuştu.

İŞTE ODUNPAZARI’NI BEKLEYEN DEV PROJELER

ALPARSLAN TÜRKEŞ MİLLET BAHÇESİ
TÜRKEŞ’İN ADINI YAŞATACAK İKİNCİ MİLLET BAHÇEMİZ

“Binlerce yıllık kahramanlıklarla dolu bir milletin tarihini hatırlatacak ALPARSLAN TÜRKEŞ MİLLET BAHÇESİ projemizi Eskişehir’de, Odunpazarı’nın en güzel köşelerinden birinde gerçekleştirecek olmanın gururunu, mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkücü hareketinin öncüsü merhum Alparslan Türkeş’i anlatacak, yaşatacak bir parkın, ALPARSLAN TÜRKEŞ MİLLET BAHÇESİNİN tasarımlarını tamamladık.
AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZI yaşatan mimari yapımızın içinde yer alacak müzemizde Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in hayatını, eserlerini ve anısını yaşatacağız. Müzemizin hemen önünde binlerce yıllık Türk tarihine ithafen 16 BÜYÜK TÜRK DEVLETİ’nin bayraklarını gökyüzüyle buluşturacağız. Yine Türkün ve ülkücü hareketin sembolü BOZKURT’un heykel olarak yer alacağı parkımızı, Karapınar Mahallemizde Odunpazarı manzarasına hakim bir vadide hayata geçireceğiz.  Özel peyzaj çalışmalarıyla zenginleştirilmiş yeşil alanları, şehrin manzarasına hakim kafeteryalarıyla bölge turizmine artı değer sağlayacak ALPARSLAN TÜRKEŞ MİLLET BAHÇESİ; ülkücü hareketin liderinin anısını ilelebet yaşatacak.”

ODUNPAZARI KAMU KÜLLİYESİ
KAMU HİZMETLERİ AYNI YERDE BULUŞACAK

“Artık insanlığın en değerli varlığı; ZAMAN… SOKAKLAR BİZDEN SORULUR projemizde saha araştırmalarımızda gördük ki; vatandaşlarımıza ulaştırılan hizmetler bir standardı olmadan, farklı lokasyonlardan sunuluyor. Bu kapsamda tüm kamu hizmetlerimizin tek bir çatı altında toplanacağı KAMU KÜLLİYESİ projemizle; vatandaşımız, işini kolayca görecek; ulaşım derdinden, otopark yetersizliğinden ve en önemlisi zaman kaybından kurtulacak. Osmanlı külliye kültürünü yaşatacak bir alan olarak tasarlanan KAMU KÜLLİYESİ, yeşil alanlarıyla örnek bir yapı olacak. KAMU KÜLLİYESİ içerisinde; Odunpazarı Kaymakamlığı, Belediye Hizmet Binası, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü, İlçe Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, KOSGEB ve İŞKUR binaları yer alacak. Ayrıca, kafeterya, park, çay bahçesi, spor alanları, çocuk bakım merkezi gibi birçok sosyal alan; her türlü toplantı ve organizasyonun yapılabileceği konferans salonu ve açık etkinlik alanı, otopark, nikâh, sergi ve meclis salonları olacak. İçişleri Bakanlığı’mızın işbirliğiyle hayata geçireceğimiz KAMU KÜLLİYESİ projemizle Odunpazarı’nın güzel insanları tüm kamu hizmetlerini tek bir çatı altında alabilmenin rahatlığını yaşayacaklar.”

MAHALLE KÜLTÜRÜNE DÖNÜŞ PROJESİ
KOMŞUN DEĞİL, EVİN DEĞİŞECEK

Volkan Doğan, TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da destekleriyle hayata geçireceği “MAHALLE KÜLTÜRÜNE DÖNÜŞ PROJESİ”ni de açıkladı. Doğan, “Yaşanılabilir bir Odunpazarı için, sağlıklı ve güvenli konutlar için, kentsel yaşama uygun alanlar için MAHALLE KÜLTÜRÜNE DÖNÜŞ PROJEMİZİ hayata geçireceğiz. Evlerinizi yerinde dönüşüm sağlayarak, teknik alt yapımızı geliştirecek; yeşil ve güvenli alanlarıyla çocuklarımızı gönül rahatlığıyla sokağa çıkartabileceğimiz yapıları hayata geçireceğiz. Tamamen şeffaflık ilkesinden yola çıkarak, hakkaniyetle sorunlarımızı çözecek; 2-3 katlı bitişik nizam evlerinizi ada bazlı çalışmalarla 6 kata dönüştüreceğiz. Otopark sorunu olmayan, güvenlikli, yeşile ve sosyal alanlara yer verilmiş evlerinizde çok daha rahat, çok daha konforlu, çok daha mutlu ve çok daha güvenli bir yaşamın keyfini süreceksiniz. Komşunuz değil, sadece eviniz değişecek, yenilenecek, güzelleşecek. Toplu Konut İdare Başkanlığımız’ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız’ın destekleriyle yürütülecek çalışmalar kapsamında daha yaşanılabilir bir Odunpazarı için hep birlikte çalışacağız” dedi.

ODUNPAZARI SPORTİF EĞİTİM MERKEZİ (OSEM)
ŞEHRİN SPORA OLAN AŞKINI TAÇLANDIRIYOR
AMATÖR SPORCULARIMIZA PROFESYONEL TESİSLER AÇIYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilecek Sportif Eğitim Merkezi SEM projesini de açıklayan Volkan Doğan, “Her şeyin en iyisini hak eden Odunpazarlı hemşehrilerimiz; spor aktivitelerinde de en iyi imkânları hak ediyor. Şehrimizin spora olan aşkına inancımızla çıktığımız Sportif Eğitim Merkezi projemizle; amatör sporcularımıza tam donanımlı profesyonel tesisleri sağlayacak ve profesyonel sporcular yetiştirmeye imkân sağlayarak uluslararası arenalarda başarılarımıza başarılar katacağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın destekleriyle hayata geçecek Sportif Eğitim Merkezi SEM; motorsporlarından, doğa yürüyüşlerine; amatör spor kulüplerimizden, sporla yeni tanışacak vatandaşlarımıza kadar tüm halkımıza pek çok farklı deneyimi yaşatacak şekilde tasarlandı. SEM bünyesinde çocuklarımızı trafik eğitim parkımızla eğitecek, karting pistimizde motorsporlarıyla tanıştıracağız. Amatör kulüplerimizi ve sporcularımızı tamamen profesyonel imkanlarla, malzeme eksiği olmaksızın ambulansından, doktoruna; fizyoterapistinden cep havuzlarına kadar donatılmış bir ortamı sunacağız. Müsabakalar için canlı yayın aracı tahsisinin yanında; sportif alanlarda faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerimize (Eskişehir Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (EASKF), Türkiye Antrenörler Derneği TUFAD, Hakemler Derneği, Saha Komiserleri Derneği ) de hizmetlerini daha rahat verecekleri alanlar sağlayacağız. Odunpazarı’nda Sportif Eğitim Merkezi projemiz SEM sayesinde sportif faaliyetlerle gerek ulusal, gerek uluslararası başarılara imza atarken amatör ruhumuzu yaşatacak, halkımızı sporun gücüyle hak ettiği sağlıklı günlere kavuşturacağız” dedi.

ODUNPAZARI’NDA İYİ TARIM UYGULAMALARIYLA
ÜRETİM ve İSTİHDAM ARTACAK
İYİ TARIM, ÜRETEN KADIN, MUTLU ÇOCUKLAR

Odunpazarı’nda tarımın, üretimin ve istihdamın artmasına yönelik projesini de açıklayan Volkan Doğan, “Odunpazarı’nda hayata geçecek İYİ TARIM uygulamalarıyla tertemiz enerjimiz mahsüllerimize bereketi getirecek, yüzler gülecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle memleketimiz kaliteli, lezzetli, taptaze meyvenin, sebzenin keyfini sürecek. Üstelik bereketli topraklarımız, evine katkı sağlayacak ÜRETEN KADINLARIMIZIN emekleriyle yeşerecek… Kadınlarımız çalışacak, Odunpazarı’mızın çocukları da MUTLU ÇOCUKLAR olma hedefinde doğayla iç içe annelerinin yanında; spor yaparak, eğitim alarak büyüyecek. 5 yıllık faaliyet planıyla 400 dekarlık bir sera alanını kazanacak Odunpazarı’nın bereketli topraklarında, jeotermal kaynak kullanım kapasitesi 6 katına çıkacak. Güneşten üretilecek elektrik enerjisiyle, jeotermal kaynakların ısı enerjisiyle yenilenebilir kaynaklarla sürdürülecek çalışmalar; Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin de katkılarıyla en yeni ARGE teknolojilerini İYİ TARIM UYGULAMALARINDA yaşatacak. Tüm bu gelişmelerle ortaya çıkacak iş gücü ihtiyacını karşılayacak tam 1250 ÜRETEN KADINIMIZ, çocuklarını tarım bölgesinde yer alan DOĞA VE SPOR KREŞLERİNE gönderecekler. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteğiyle kreşlerimizde MUTLU ÇOCUKLAR yetişecek, çalışan annelerimizin gönlü rahat edecek. Odunpazarı’mız, İYİ TARIM projemizle kaliteli mahsülü, ÜRETEN KADIN projemizle istihdamı, MUTLU ÇOCUK projemizle mutlu geleceği hak ediyor” dedi.
 
Volkan Doğan’ın diğer projeleri

Asfalt parası alınmayacak. Alınanlar iade edilecek: Odunpazarı’nda asfalt ve kaldırım parası tarihe karışacak. 2014 – 2019 yılları arasında haksız yere alınan asfalt ve kaldırım paraları da iade edilecek.
1500 SOSYAL KONUTLA BAŞLIYOR: Emekli ve sosyal konut ihtiyacı olan vatandaşlarımız TOKİ ile gerçekleştireceğimiz proje ile ev sahibi olacak.

Alo Başkan: Belli noktalara konulacak “Alo Başkan kulübeleri ile vatandaşlar talep, beklenti ve şikâyetlerini 7 gün, 24 saat başkana iletebilecek.
 

Gündoğdu Cemevi: Alevi vatandaşlarımız için Gündoğdu tarafında da bir Cemevi açılacak.
 

Engelli mola evleri: Engelli çocuklar için özel olarak tasarlanan gündüz bakım evleri açılacak. Engelli çocuğu olan aileler, çocuklarını bu evlere birkaç saatliğine bırakarak şahsi işlerini halledebilecek.

Saatlik çocuk bakım merkezleri: İşleriniz ve kendiniz için zaman ayırabilmeniz için her mahallenin değerlendireceği merkezlere çocuklarınızı iç huzuruylabırakabileceğiniz saatlik çocuk bakım merkezleri açacağız. Çocuklarınız profesyonel eğitmenlerle birlikte vakit geçirirken siz de her türlü güvenlik önlemi alınan saatlik çocuk bakım merkezini çocuğunuz orada kaldığı süre boyunca telefonunuzdan size özel bir şifre ile izleyebileceksiniz.

Odunpazarı hayvan bakım evi ve pati otel: Kuracağımız hayvan bakım evi doğal ortamda olacak ve sokak hayvanlarının rehabilitasyonunu da sağlayacak. Bakım evi içinde bir de hayvan oteli yer alacak. Hayvan dostları tatile giderken bu otelden faydalanabilecek.

Her mahallede sosyal alanlar: Hazırladığımız proje ile her mahallede vatandaşlar, aileleri ve komşuları ile birlikte keyifli vakit geçirecekleri sosyal alanlara kavuşacak.

Kapalı ve modern pazarlar: Yapılacak, 7 gün açık ışıklandırmalı, gerekli sosyal donatılara sahip kapalı ve modern pazar yerlerine
ücretsiz araçlar ile ulaşım sağlanabilecek.

Veli bekleme alanları: Korunaklı bekleme alanları ile okul önlerinde çocuklarını bekleyen velilerimiz iklim koşullarından etkilenmeyecek.

Çöp taksi: Artık siz çöp saatine değil, çöp saati size uyacak! Elektrikli ve çevre dostu mini çöp taksilerimizle, telefon ettiğiniz an saat ayırt etmeksizin çöpleriniz toplanacak.

Güvenli okul ve parklar: Artık kendi bölgenizde çocuğunuzun gittiği okul ve oyun parkına özel alacağınız şifre ile çocuklarınızı kameralardan izleyebileceksiniz.

Bebek bakım: Yapacağımız parklara ve mevcutta bulunan büyük parklara, anneler ve bebekleri için Bebek Bakım Odaları konulacak.

Gönül köprüsü: Odunpazarımız, Türkiye’nin tüm şehirleriyle bir gönül köprüsü kuracak. Sahip olduğumuz kültürel zenginliğimizi birlik ve beraberlik içinde bu gönül köprüleriyle daha da zenginleştireceğiz.

Sıfır karanlık: Sıfır karanlık projesiyle, Odunpazarı’ndan aydınlatması yetersiz ve karanlık sokak ve cadde kalmayacak.

Taziye çadırları: Odunpazarı’nda yaşayan hemşehrilerimiz taziye kültürünü yaşatmak istiyor. Artık hemşehrilerimiz belediyemize sadece kayıplarını bildirecek ve başka hiçbir işlem yapmayacak.

Kitap ve antika fuarı: Çevre illerdeki antika severleri Odunpazarı bölgesine çekerek ilçemizin tanınırlığını arttıracağız. Kitap fuarı ile okuyucular daha fazla kitapla ve yazarla buluşacak.

Öğrenciler staj imkanı: Staj yapmak isteyen öğrencilerin alanlarına uygun belirli iş birlikleri yapılarak ileri teknopark, organize sanayi, büyük firmalar, belediye ve iştiraklerinde staj imkânı sağlanacak.

Selahaddin Eyyübi taziye evi: Kireçli Mahallesi hemşehrilerimiz Selahaddin Eyyubi Taziye Evi’ne kavuşuyor.

Kadınlar için taziye evi: Kadınlar için Odunpazarımızın her mahallesinde olacak, çok amaçlı kamelyalar yerleştireceğiz. Artık kadınlarımız bir ok özel gününü daha güzel ortamlarda geçirecek.

Hobi bahçeleri: Doğasever vatandaşlarımız için hobi bahçeleri kurulacak.

Yağmur duaları organizasyonu: Yağmur duaları organizasyonları için belediyeden her türlü destek sağlanacak.

İngilizce ve yazılım kursları: Her mahallenin faydalanabileceği kurs merkezleri ile İngilizce konuşabilecek ve kod yazabilecek daha çağdaş, geleceğe güvenle bakan çocuklarımızı Odunpazarı’nda yetiştirmek için hep birlikte çalışacağız.

Sağlıklı Odunpazarı: Hayata geçireceğimiz proje ile kadınlar ve gençler, oluşturacağımız merkezlerde spor hocaları ve diyetisyenler eşliğinde spor yapacak, daha sağlıklı olacak.

Yeraltı konteynerları: Odunpazarı’nın her sokağı daha temiz olacak. Çöp kirliliği, çöp kokusu kalmayacak.

Haşerelere son!: Belediyenin başlatacağı ilaçlama çalışması ile yumurtlama döneminde olan haşerilerin çoğalması engellenecek.

Kardeş şehirler: ‘Kardeş şehir’ anlaşmalarıyla uzaklar belediyeler uzakları yakınlaştıracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.