Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 28°C

Yalçın’dan 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

15.08.2019
A+
A-

AK Parti İl Kadın Kolları Dünya Kadınlar Günü münâsebetiyle bir mesaj yayınladı. Yalçın mesajında kadınların birey olmasında, siyasi, sosyal, ekonomik alanda özgür olmak için azim ve kararlı bir mücadele gösterdiğini, AK Parti'nin kadınlara büyük önem verdiğini ve kadınların yaşam standartlarını artırmak ve iş hayatında önüne konulan engelleri kaldırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak gibi birçok düzenleme yaptığını vurguladı. Özlem Yalçın mesajında:

"""Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü…
 
Tüm dünyada ve ülkemizde de çeşitli etkinlikler ile kutlanan ve kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu niteleyen özel bir gün… Tarihi dönemlere bakıldığı zaman, kadınlar gerçek bir birey olmanın; siyasi, sosyal ve ekonomik alanda eşitliğe kavuşmanın mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla göstermiştir. Bu nedenle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, cinsiyet ayrımcılığında, kadınlar ile erkeklerin fırsatlara ve kaynaklara eşit ulaşmasında, şiddet, çalışma hayatı, kadınların siyasetteki oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından önemi büyüktür. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadınlarımıza her zaman pozitif bir ayrımcılıkla yaklaştık. Kadınlarımızın yaşam standartlarını arttırmak, iş hayatında önüne konan engelleri kaldırmak, ailenin sürekliliğini sağlamak, kadın-erkek fırsat eşitliği, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve siyasette kadınları daha görünür kılmak gibi birçok yasal düzenleme ve değişiklikler yapılarak, cinsiyete dayalı ayrımcılığı önlemek adına pek çok adım atıldı. Aslında bunun en büyük ispatıda 4,5 milyon kadın üyesiyle nitelik ve nicelik bakımından dünyanın en büyük kadın Sivil Toplum örgütü olan AK Parti Kadın Kollarımız’dır.  Bizler, bu topraklar için, devletinin bekası, çocuklarının aşı için kanını canını ortaya koymaktan çekinmeyen Anadolu kadınının evlatlarıyız. Kadınlar olarak, bizi ve çocuklarımızın yaşamlarını etkileyecek süreçlere kayıtsız kalamayız. Tıpkı 15 Temmuz’da tankların ve kendisine yöneltilmiş namluların önünde bir an bile tereddüt etmeden duran kadınımız gibi, çocuklarımıza güzel bir gelecek, daha güçlü bir ülkeyi miras bırakmak için savaşlardan, istikrarsızlıklardan, yoksulluklardan en çok kadınların etkilendiği gerçeğini unutmadan istiklal, istikbal ve istikrar için durmadan çalışacağız. Anadolu ile Suriye'de, Kudüs’te, Filistin'de, Afrin’de ve tüm mazlum coğrafyalardaki kadınlar için de bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu vesile ile ülkemizin kalkınmasına değer katmak, hayatı ve dünyayı güzelleştirmek isteyen kadınlar olarak; 'Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet' ülküsü ile 'Güçlü Türkiye'nin, Güçlü Kadınları' olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutlarım." dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.