Site Rengi

DOLAR 32,3697
EURO 35,0071
ALTIN 2.325,73
BIST 9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 28°C
Sal 21°C

Yannier: ”Takım tekrar ivme kazandı”

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Basket Genel Menajeri Derya Yannier, “Üst üste kaybedilen maçlar hepimizi demoralize etti ama takım tekrar ivme yakaladı” dedi. 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Eskişehir Basket, Demir İnşaat Büyükçekmece galibiyeti sonrasında derin bir nefes aldı. Üst üste aldığı yenilgileri unutturan siyah-kırmızılı ekip, ilk 8 yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Sezon başında koydukları hedef doğrultusunda ilerlediklerini aktaran Genel Menajer Yannier, “İlk 8 öncelikli hedefimiz. Ama ligin sonuna kadar 7’nciliği de kovalayacağız. Üst üste iki galibiyet ile birlikte negatif ritmi de kırmış olduk. Demir İnşaat Büyükçekmece galibiyeti bu anlamda olumlu oldu. Sakatlıklar konusunda gerçekten şanssız bir sezon geçirdik. Normalde her takımda sakatlıklar oluyor ancak bizimkiler çok uzun sürdü. Bir de hep aynı pozisyonda kısa rotasyonunda sakatlıkların olması kötü gittiğimiz süreçte bizi olumsuz etkiledi. Yunus Emre Sonsırma ve Sean Marshall döndü ama ikisinin de fiziksel durumu şu an yüzde 50’lerde bile değil. Tekrar form tutmaları, takıma adapte olmaları zaman alıyor. Dolayısıyla ikisinden de şu an tam verim alamıyoruz” dedi. 

"Rowland'ın iki haftası var" 
Sportif sakatlığı tam anlamıyla geçmeyen Rowland’a parantez açan Yannier, “E. J. Rowland’ın tedavisi sonlandı ama yaklaşık iki aydır oynamıyor. Ayaklarını güçlendirmesi gerekiyor. Kuvvetlendirme ve tekrar forma sokma çalışmaları var. Ama tekrar sahaya girip takımına katkı vermesi iki haftayı bulacaktır. Umarız düşündüğümüzden farklı bir şeyler olmaz. Çünkü çok komplike bir sakatlığı var. Daha uzun sürelere sebep olabilecek bir sakatlık. Bir an önce aramıza dönmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

"Play-Off'a kaldıktan sonra adım adım üstünü düşünebiliriz" 
Takımın tekrar ivme yakaladığına değinen Yannier, “Üst üste kaybedilen maçlar hepimizi demoralize etti ama takım tekrar ivme yakaladı. Art arda iki galibiyet geldi. Destek daha da artmalı. Play-Off’a kalmak bizim için çok ideal bir durum. Play-Off’a kaldıktan sonra adım adım üstünü düşünebiliriz. Kime sorarsanız sorun bu ligde en üst seviye takım, en son eşleşmek istenilen takım Fenerbahçe Doğuş. Ama dediğim gibi kimle eşleşirsek eşleşelim ilk 8’e kalmak Eskişehir’de basketbolun büyümesi ve gelişmesi açısından çok önemli bir adım olur. Ligde altı tane maçımız kaldı. 3 tanesini Eskişehir’de oynayacağız. Taraftarımızı bu periyotta takıma desteğe davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.