Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 15°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 27°C

Yeni Atanan Öğretmen Görev Yeri Dönüşü Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

15.08.2019
A+
A-

Yozgat’a yeni atanan öğretmen, görev yerine giderken trafik kazasında hayatını kaybetti.

Uğur Sağkol yönetimdeki 71 EF 803 plakalı otomobil, Yozgat-Sivas karayolu İnceçayır köyü mevkisinde devrildi.

Kazada sürücü ile birlikte aynı aileden Adem, Arzu, Demet ve Hatice Sağkol yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ambulansı ile Yozgat Şehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atanan Hatice Sağkol (26), şehir hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hatice Sağkol'un Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son sözleşmeli öğretmen kurasında Yozgat Doğankent'e atandığı ve ailesiyle birlikte görev yerine bakmaya veri evraklarını teslim etmeye gittikleri, Yozgat’tan memleketi Kırıkkale’ye dönerken trafik kazası yaptıkları öğrenildi.

Öte yandan öğretmen Hatice Sağkol'un cenazesi, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınarak Yahşihan ilçesi Irmak köyündeki babaevine götürüldü.

Burada helallik alınmasının ardından genç öğretmenin cenazesi, Irmak Köyü Merkez Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, öğretmenin yakınları ve arkadaşlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, eğitim sendikaları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Sağkol'un daha önce ücretli olarak öğretmenlik yaptığı Irmak Atatürk Ortaokulu öğrencileri, cenaze başında gözyaşı döktü.

Öğretmenin cenazesi, öğle namazına müteakip İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Yahşihan'ın Mahmutlar Şarklısı köyündeki mezarlığa defnedildi.

– "3 yıldır atanmayı bekliyordu"

Amca Bilal Sağkol, yaptığı açıklamada, yeğeninin gençliğini yaşayamadığını ve muradına eremeden hayatını kaybettiğini söyledi.

Yeğeninin Yozgat'a din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atandığını belirten Sağkol, "3 yıldır atanmayı bekliyordu. Atanmıştı. İşlemlerini yapıp, ailesiyle döndüğü sırada kaza yaptı. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Öğrencilerden Esra Demir ise öğretmenini çok sevdiğini ve olayı duyduğunda çok üzüldüğünü ifade etti.

Şimdiden öğretmenini çok özlediğini vurgulayan Demir, "Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Çok iyi ve güzel bir insandı." şeklinde konuştu. 

Kazada yaralanan aile fertlerinin ise Yozgat'taki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.