Site Rengi

DOLAR 32,5697
EURO 34,9628
ALTIN 2.425,41
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 27°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
27°C
Hafif Yağmurlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 21°C
Paz 19°C

Yeni Başkan Zelansky’ye ‘Kırım’ Çağrısı

15.08.2019
A+
A-

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantılarına katılan CHP Eskişehir Milletvekili, TBMM NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi Utku Çakırözer, Rusya'nın işgal ettiği Kırım'da yaşanan hak ihlallerini bir kez daha gündeme getirdi.  
Ukrayna’daki gelişmelerin ele alındığı toplantıda Çakırözer, yeni seçilen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’i tebrik ederek, Ukrayna’nın Kırım Tatarlarının haklarını koruyan politikalarının yeni devlet başkanı tarafından da devam ettirilmesini ve Başkan Zelenskiy’nin Kırım halkının haklarını savunmasını istedi. Çakırözer, “Bu hem seçim bölgem Eskişehir’in, hem ülkemizin, hem de inanıyorum ki tüm NATO müttefiklerimizin ortak dileğidir. Kırım’da yaşanan acıları, hak ihlallerinin bir an önce sonlandırılmasını sağlamayız” dedi. 
 
TBMM NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi Çakırözer, Belçika’nın Başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantılarına katıldı. Ukrayna eski Dışişleri Bakanı Borys Tarasyuk’un da katıldığı toplantıda Çakırözer, Rusya'nın Kırım'daki insan hakları ihlallerini hatırlatarak, yeni seçilen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin Rusya’nın işgal ettiği Kırım’da yaşanan hak ihlallerine karşı Kırım halkının haklarını savunulmasına ilişkin politikaları sürdürmesini istedi. 

İhlâller devam ediyor 
Rusya'nın Kırım'daki insan hakları ihlallerinin insanlık suçlarına dönüştüğünü belirten Çakırözer, “Kırım’da yaşanan ihlaller hala devam ediyor. Rusya 5 yıldır Kırım’ı işgal ediyor. Sosyal, ekonomik ve kültürel alanda Rusya Kırım’daki soydaşlarımıza büyük baskı ve yasaklamalar uyguluyor. Artık bu işgal sona ermeli. Kırım konusunda NATO da caydırıcılığını ortaya koymalı” dedi. 

İşgal sona ermeli 
Toplantıya dünyadaki en büyük Kırım Tatar diasporasının yaşadığı Eskişehir Milletvekili olarak katıldığını söyleyen Çakırözer, Eskişehir ve Eskişehir halkının Kırım Tatarlarının çektiği acıların şahidi olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: 
“Bizler hepimiz Kırımlı soydaşlarımızın çektiği acıların şahidiyiz. Dileğimiz yeni seçilen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in de yaşanan hak ihlallerine karşı Kırım halkının haklarını savunan politikalarını sürdürmesi. Bu hem benim seçim bölgem olan Eskişehir’in, hem ülkemizin, hem de inanıyorum ki tüm NATO müttefiklerimizin ortak dileğidir. Hep birlikte bu ihlallerin bir an önce sonlandırılmasını sağlamalıyız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.