Site Rengi

DOLAR 32,5040
EURO 34,5697
ALTIN 2.503,67
BIST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 22°C
Cum 15°C
Cts 19°C

Yeni Haftaya Şok Başlangıç

15.08.2019
A+
A-

Dolar kuru 13 Ağustos 2018 itibariyle yeni haftaya Asya piyasaları ile şok bir başlangıç yaptı. Dolar kuru saat açılışta 7.22 lirayı kadar çıktı. Euro ise 8 liraya dayanarak en yüksek 7.99'dan işlem gördü.

Geçtiğimiz cuma günü rekor üstüne rekor kıran dolar haftayı 6.51 liradan kapatmıştı. Bu haftaya doların nasıl başlayacağı merak konusuydu. Asya piyasalarının açılışı ile birlikte dolardan yeni rekor geldi.

Türk lirası karşısında haftanın ilk açılış rakamlarında bir kez daha değer kazanan dolar bir ara 7.22'yi gördü. Hemen ardından hızlı bir düşüş yaşayan dolar kuru 6.76'ya kadar düştü; ancak saat 01.00'da yeniden 7 lirayı geçti. Euro ise tarihi bir zirve yakalayarak 8 liraya dayandı. Euro tarihi bu zirvenin ardından 7.67'ye kadar geriledi.

Hızlı iniş çıkışlar sergileyen dolar kuru sert düşüşün ardından yeniden tırmanmış ve 7 eşiğini bir kez daha aşmıştı. Dolar kuru şu anda uluslararası piyasalarda 6.57-7.07 aralığında işlem görüyor.

EURO'DA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Para piyasalarında sadece dolar değil Euro'da üst üste rekor kırmaya devam ediyor. Haftayı 7.32'den kapatan dolar haftanın ilk işlem gününde 8 liraya dayandı ve 7.99'dan işlem gördü.

Dün gece neler oldu?

Dolar haftaya Asya piyasalarındaki açılışın hemen ardından talebin artmasıyla birlikte Türk lirası karşısında tarihi bir zirve daha yakaladı. Günün ilk rakamlar dün saat 22.30'dan itibaren gelmeye başladı ve dolar, TL karşısında hızla değer kazanarak 7.22'yi gördü.

Dolardaki bu tarihi zirvenin hemen ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bir açıklama yaptı ve kurdaki bu atağın ekonomik savaşın açık göstergesi olduğunu söyledi. Albayrak'ın "Gerekli önlemler alınacaktır" açıklamasının ardından dolar gevşemeye başladı ve 6.99'a kadar geriledi.

İkinci açıklama ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'dan  (BDDK) geldi. BDDK, bankaların döviz-tl işlemlerinde (Swap) sınırlama getirildiğini duyurdu. BDDK'nın bu açıklamalarıyla birlikte 6.99'dan sonra 7.06'lara kadar yükselen dolar, 6.85'e kadar geriledi.

Gecenin üçüncü açıklaması ise Beştepe'den geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, iddiaların tamamen uydurma olduğunu ve ekonomik savaşın bir parçası olduğunu söyledi. Altun'un bu açıklamasıyla dolar 6.85'lerden 6.76'ya ardından 01:00'dan itibaren yeniden yükselerek yeniden 7 lirayı geçti. Bu seviyeden gelen satışlarla birlikte dolar yeniden 6.57 seviyelerine geriledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.