Site Rengi

DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 20°C
Az Bulutlu
Eskişehir
20°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C

Yenimahalle’den hava kirliliğine karşı uyarı

15.08.2019
A+
A-

Yenimahalle Belediyesi, hava kirliliği ve sigara kullanımının zararlarına karşı vatandaşlara seminer düzenledi.
Karşıyaka İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Medicalpark Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Duygu Özol hava kirliliği, sebepleri, insanlar üzerindeki zararlı etkileri, Türkiye’de sigara kullanımı ve bunlara bağlı gelişen akciğer hastalıkları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

"Erkeklerin yüzde 40’ı, kadınların yüzde 30’u sigara kullanıyor"
Çarpık yapılaşma, büyüyen sanayi, artan araç sayısı ve daha birçok nedenden dolayı dünyanın her geçen gün kirlendiğine, solunan havanınsa zehirlediğine işaret eden Özol "Bir taraftan hava kirliliği, diğer yandan artan sigara kullanımı nedeniyle akciğerler kendi kendini temizleyemez hale geldi. Son 30 yılda ülkemizde Akciğer kanseri vakaları çok fazla arttı. Hava kirliliği yetmiyormuş gibi tüm kısıtlamalara rağmen ülkemizdeki erkeklerin yüzde 40’ı, kadınların yüzde 25 ila 30’u sigara kullanıyor" dedi.
Hava kirliliği ile mücadelenin devlet politikası olması gerektiğini söyleyen Özol, bireysel olarak alınması gereken önlemler konusunda bilgi verdi. Özol "Mevcut ormanlarımıza sahip çıkmalı, çok fazla ağaç dikmeliyiz. Toplu taşım araçlarını kullanarak egzoz salınımını azaltmalıyız. Zorunlu değilsek 10.00 ila 14.00 saatleri arasında dışarı çıkmamalıyız. Deterjan, çamaşır suyu, kireç çözücü, amonyak gibi kimyasal ürünlerin kullanımını mümkün olduğu kadar azaltmalıyız. Parfüm, deodorant kullanımımızı sınırlandırmalıyız. Evlerimizi sabah çok erken, gece ise geç saatlerde havalandırmalıyız" diye tavsiyelerde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.