Site Rengi

DOLAR 32,5242
EURO 34,8415
ALTIN 2.487,80
BIST 9.545,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Zilan’ın ikinci kitabı ’Adrese Ulaşmayan Mektuplar" okuyucuyla buluştu

15.08.2019
A+
A-

Gazeteci-Yazar Bayram Zilan’ın ikinci kitabı ’Adrese Ulaşmayan Mektuplar’ okuyucuyla buluştu.
Zilan kitabıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Mektup yazmak kişinin kendisiyle doğrudan kendisiyle konuşmasını sağlar ve bu, kişinin duygu katmanlarını birer birer açıp saklı olan duyguların açığa çıkmasına neden olur. Yüzleşmek denilen eylem biçimi de tam olarak böyle bir şeydir. Ama yüzleşmek çoğu zaman can sıkıcıdır. O yüzden yüzleşmeler cesaret ister. Varoluş gayeniz; katliamlara, zulümlere, insan hakları ihlallerine, adaletsizliklere ve eşitsizliklere karşı ortak bir irade geliştirmekse eğer, hiç durmadan mücadele etmek ve tüm yıkıcı küresel faaliyetlere karşı bir duruş sergilemek, bir tavır göstermek durumunda ve mecburiyetindesiniz. Kitaptaki mektupların, kitabı bitirdikten sonra sizde bir ’haraket’ meydana getirmesini dilerim. Elinizdeki kitabın bir ’isyan’, bir ’çığlık’ olma ve sizi harekete geçirme’ muradı var. O yüzden isterim ki; ’Adresine Ulaşmayan Mektuplar’ım, siz kitabı bitirdikten sonra ’adrese ulaşmış’ olur" ifadelerini kullandı.
Kitapta, kürtaj ile düşürülmüş bir kızın cennetten annesine ve babasına yazdığı mektuptan, aşkın sevgiye yazdığı mektup, Filistinli bir çocuğun dünyaya yazdığı mektup, engelli bir kızı olan annenin kızına yazdığı mektup gibi birçok adresine ulaşamayan mektup yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.