Site Rengi

DOLAR 32,5975
EURO 35,0012
ALTIN 2.451,45
BIST 9.792,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C

28 Şubat’ın Tanığı Canözer’den Samimi Açıklamalar

15.08.2019
A+
A-

28 Şubat da Refah Partisinin kapatılması sürecini birebir yaşayan ve o dönemde Refah Parti Eskisehir İl Başkanı olan Murat Canözer, o günlerden bugünlere nelerin değiştiğini anlattı.
Canözer,  Allah bir daha Türkiye'ye 28 Şubatlar yasatmasın diyerek şöyle konuştu:

"Bugün de 28 Şubat. İnsan bazı olayları sıçağı sıçağına anlayamıyor. Ama bugün baktığımızda 28 Şubat belki bizim son yaşadığımız 15 Temmuz'dan çok daha bu ülke için  yaralayıcı,  bu ülke için bu ülke insanı için özellikle de bu ülkenin inanan insanları için büyük yaralar açmış. Yani her ne kadar bu 28 Şubatçıların söylediği gibi devam etmese de birçok insanın o gün belki hayatının kararmasına sebep olmuş bir gündü. Bunu bugün bir yandan unutmak istemiyoruz. Ama bir yandan da unuttuk. O günden bugüne ülkemiz çok güzel şeyler kazandı."
28 Şubatı unutmamamız gerektiğinden bahseden Murat Canözer şöyle devam etti.

"Unutmamamız gerekiyor çünkü inşallah toplum bir daha o günleri yaşamaz. Bir çok genç kızımızın gerek üniversitelerde gerekse imam hatiplerde en doğal hakları olan eğitim ve okuma hakları ellerinden alındı. Birçok insan o gün için okullarını bırakmak zorunda kaldılar. Büyük travmalarla karşılaştılar. Ülkemiz çok büyük ciddi yaralar aldı. Belki onları yaşamasaydık da bugün kazanmışlarımızı yaşama şansı olmayacaktı. Artık bu zulmün tavan yaptığı bir gündü o.  O günkü halkın seçmiş olduğu bir iktidarın nasıl iktidardan düşürüldüğünü gördük. Yine halkın seçmiş olduğu bir milletvekilinin meclisten nasıl sözde demokratlar tarafından nasıl kovulduğunu gördük. Bugünkü o günü yaşamayanlar için gerçekten o günü anlamak çok zor. Bugün toplumumuz neredeyse başı kapalısıyla açığıyla her ne kadar farklı siyasi düşünceler de olsa, birlikte yaşamanın en güzel örneğini veriyor. Ama o gün ne yazık ki sadece başı kapalı diye halkın seçtiği, seçim kurulunun bir adayı olabilir dediği bir milletvekilimiz meclisten resmen atıldı. Onunla da kalması çocukları okula alınmadı. Kapısının önünde yapılan bir takım gösteriler, ona hem kendisine hem ailesine bu ülkede yaşanamaz durumuna getirdi."
O dönemde Refah Partisi Eskisehir Il Başkanı.olduğunu söyleyen Canozer, o dönem çok sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Canözer şunları paylasti:

"O zamanlar ben Refah Partisi'nin İl Başkanıydım. Bizim o gün için partimiz kapatıldı. Partimizin kapısına kilit vurduk. Partimizin mal varlığını telefonu dahil bırakmak zorunda kaldık. Bugün geriye baktığımızda bunlar çok kolay şeyler değil. Ama o gün Allah sabır vermiş. Bu ülkede bu zulümle muhatap olan insanların sağ duyusu önemliydi. Bu ülke insanlarını kendi ülkesine milletine, devletine, bayrağına ve ülkede iç karışıklık olsun, huzursuz ortam oluşsun, nasıl ki 15 Temmuz'da bunu yapmaya çalıştılarsa, o gün de bunu yapmaya çalıştılar. Gezi olaylarında da bunu yapmaya çalıştılar. Her dönem ülkemizin üzerinde bu tip bir takım ayrımlarla insanları karşı karşıya getirmeye çalıştılar. 
Şükürler olsun bu ülke insanı hiçbir zaman bunlara prim vermedi.  hep birlikte yaşadı birlikte yaşamaya devam etti.  Birbirinin yanında oldu. 28 Şubat'ta birçok başı açık kişinin başı kapalı kişilerin yanında olduğunu gördüm.  Onlara destek verdiğini gördüm.  Bu bunlar gerçekten ülkemiz için her ne kadar acı olsa da bu güzelliklerin ortaya çıkmasına da vesile oldu.  İnşallah ülkemiz bir daha o günleri yaşamak.  ülke ülkeyi parçalamak isteyen dış güçlere karşı ülke içinde yaptıkları bu tür faaliyetlerin prim vermezler.  Bu da bizi sevindiren tarafı.  Onlara göre 15 Temmuz da  herşey planlanmıştı.  Yapmak istediklerini yapacaklardı ama başaramadılarsa  bundan sonra da bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozamazlar.  Güzel günlere hep birlikte varız diyoruz.  Torunlarımız daha iyi bir Türkiye'ye uyanmış olurlar."
 
Bugün Türkiye'de onlarca parti oldugunu ifade eden Canozer, soyle devam etti.

"Bugün Türkiye de onlarca parti var ve bunların içerisinde yani baktığınız zaman programlar açısından ve bugüne kadar yaptıkları açısından o günkü kapatılan Refah Partisi ile kıyaslanmayacak kadar kanun dışı işlere bulaşmış siyasi partiler var içlerinde. Bugün ülkede o günkü 28 şubat gibi insanlara inançlarından dolayı hayat tarzlarını dan dolayı hiçbir engel konulmuyor.  Siyasi partiler kapatılmıyor.  her şey her zaman güllük gülistanlık olmuyor.  Bugünkü sıkıntılarla O günkü sıkıntıları karşılaştırmak mümkün değil.  28 Şubat'ın asıl muhatabı ve mağduru rahmetli Erbakan hocayıda sadece biz değil O gün sadece refah Partisi'ne oy veren insanlar değil bütün ülkeye çok daha iyi anlıyor. O gün için muhtar bile olamaz dedikleri bir Cumhurbaşkanımız var. 
Onlar cezaevine attılar halk ise onları başkanlığa kadar taşıdı.  Bugün de yine AK Parti'nin Gönül belediyeciliği derken siz insanların gönüllerine giremiyor sana hiçbir şeyi zorla yaptıramıyorsunuz.  Eninde sonunda insanlar gönlünün istediğini yapıyor.  Bu ülke için destek olan insanlar varsa siyaset etmek isteyen insanlar varsa bunlar farklı bir takım düşüncelerden vazgeçip insanların gönlünü kazanmaya baksınlar. 
Kimsenin önünü keserek kalıcı bir iktidarlık mümkün değil. Bir süre iktidardayım diye düşünürsün ama sonrasında halk yine kendi iktidarını kurar.  Ülkemizde bunu başaran ve diğer ülkelere örnek olan bir ülke oldu. Zaman her şeyin cevabını veriyor. O günlerde bazı şeyleri gizli kapaklı yapan odaklar bugün artık gizleme ihtiyacı hissetmiyorlar. Hem demokrasinin savunuculuğunu yapacaklar hem bizi o açıdan ülkemizde yeterince demokrasi olmadığına dair raporlar hazırlayacak, ama dün herkesin gözü önünde Mısır'da bir olay yaşanıyor. Hoca olayları bizden 25 yıl önce görüyordu. Bize de bunlar mizansen gibi görünüyordu."
Yıllar öncesinden Necmettin Erbakan'ın bugunleri gördüğünü belirterek, şunları kaybetti"

"Rahmetli  Erbakan Hocam o zamanlar doğruları görmüş ama biz onu yeterince anlayamamışız. Bugün anlayanların birçoğu o gün O'nu hiç anlayamamışlar. En azından tarihe bakmak lazım. Kendi geçmişimizi kendi tarihimizi ne yazık ki kötüleyip, tamamen medeniyetimizi bir yere bırakıp, bunlardan medet umduğumuz zamanlar oldu. İnşallah bundan sonra ülkemiz kendi ayaklarının üzerinde de durmaya çalışıyor. Bugüne kadar seçimlerde verilen oylar bunların yansıması. Halk, bu iktidarın kendisi için mücadele ettiğini biliyor. Yine AK Parti ile birlikte hareket edeceğine eminim. 
İnsanlar zorluklar altında bazı şeyleri sahiplenirler. Bu sadece siyaset için değil. O günkü siyaset bugüne göre daha zordu. Dayanıklılık ve mücadele gerektiriyordu. Öyle önünüze her şey çok kolay açılmıyordu. Bugün şartlar çok daha rahat ve kolay. Refah Partisi dönemlerinde TV'de çıkarma ve konuşturma imkanı yoktu. Rahmetli Hoca her şeyi konuşabilmek için hızlı hızlı konuşurdu. Bugün artık o konular aşıldı. Fikirler rahatlıkla anlatılabiliyordu."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.