Site Rengi

DOLAR 32,4488
EURO 34,7445
ALTIN 2.436,93
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

7 Asırlık Meşe Ağacı, Yeşermeye Devam Edecek

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de bulunan ve 700 yaşında olduğu ortaya çıkan meşe ağacı, bölgedeki en yaşlı ağaç olma özelliğini taşıyor. 
Karbon testi yöntemiyle 700 yaşında olduğu tespit edilen dev meşe ağacı, koruma altına alınarak sonraki nesillere aktarılmaya çalışılıyor. Seyitgazi ilçesine bağlı Çürüttüm köyünde bulunan meşe ağacı, bir kez daha yeşermek için gün sayıyor. Her yıl 6 Mayıs'ta yaprak açan ve vatandaşların büyük ilgi duyduğu meşe ağacı hakkında konuşan mahalle sakinlerinden Erol Yıldız, "Ağacımızın yaşını 700 olarak yazmışlar ama daha fazla. Hıdrellez günü bizim köylüler gelir burada eğlence yapar. 100 kişilik bir grup gelir ve köyümüzü gezerler" dedi.
Çürüttüm Mahalle Muhtarı Erkan Küçükyılmaz ise "Ağacımızın tarihi 700 yılı da geçmiştir. Bu tarihi ağacın çevre tadilatının yapılmasını arzu ediyorum" dedi.
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından koruma altında tutulan ağaç, Eskişehir Valiliğinin hazırladığı tanıtım kitabında da Anıt Ağaç olarak yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.