Site Rengi

DOLAR 32,4666
EURO 34,7738
ALTIN 2.441,31
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 21°C

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

15.08.2019
A+
A-

TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu, Eskişehir Makina Mühendisleri Odası’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaparak kadın sorunlarının ülkenin yarası olduğunu dile getirdi. 
Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Zeliha Aziret, 8 Mart’ın daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etmek için mücadele veren ve bu haklı mücadele sonucunda yaşamını yitiren dokuma işçisi kadınların hikayesi olduğunu söyledi. 8 Mart’ın emeğin, fedakarlığın, sömürünün ve yok sayılmaya karşı direniş adı olduğunu ifade eden Zeliha Aziret, “Toplumların ekonomik, kültürel ve sosyal olarak gelişiminde kuşkusuz ki kadınların yeri çok önemlidir. Ancak; ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturmalarına rağmen halen pek çok kadın; aile içinde, sosyal ve çalışma hayatlarında erkeklerden daha geri planda durmak ve en doğal haklarını elde edebilmek için mücadele vermek zorunda kalmaktadır. Evlendirilmek için aileleri tarafından eğitimlerine son verdirilmekte, her türlü şiddete ve cinsel istismara uğramakta, cinayete kurban edilmekte ve iş yerlerinde mobbinge uğramaktadırlar. Bu durum ülkemizin kanayan yarasıdır” dedi.
 
TÜİK 2016 yılı verilerine kadınların istihdam oranının erkeklerin istihdam oranının yarısından da az olduğunu vurgulayan TMMOB Eskişehir İKK Kadın Komisyonu sözcüsü Zeliha Aziret, açıklamasının bir bölümünde şunları söyledi: 
“Ülkemizde 2010 yılında 180, 2016 yılında 328, 2017 yılında ise 409 kadın; eşleri, akrabaları veya erkek arkadaşları tarafından katledilmiştir. Yasalar önünde 18 yaşından küçük her bireyin çocuk kabul edildiği ülkemizde, çocuk tacizlerine verilecek cezalarda 12 yaş sınırı gibi bir uygulamayı kabul etmeyeceğiz ve çocuğa karşı yapılan her türlü cinsel istismar olayında, ‘çocuğun yaşı ne olursa olsun’ suçlulara en ağır cezaların verilmesinin takipçisi olacağız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.