Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Afrikalı Büyükelçi ve Ataşeler ESO’yu Ziyaret Etti

15.08.2019
A+
A-

Afrika ülkelerinin ateşe ve büyükelçileri, Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) bir araya geldi. 
Eskişehir Sanayi Odası’nın 50’nci yıl etkinlikleri kapsamında, Afrika kıtasında bulunan 26 ayrı ülkeden toplam 43 büyükelçi ve ticari ataşeler Eskişehir’e geldi. Önce Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret eden heyet, daha sonra ESO’da bir araya gelerek burada firmaların açtıkları stantları gezip çeşitli bilgiler aldı. Daha sonra yapılan toplantıya katılan heyet, Eskişehirli sanayicilerle tanışarak ticari fikir alışverişinde bulundu. 
Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Demokratik Kongo Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, "Afrika ülkeleri adına teşekkür ediyorum. Burada olmaktan çok mutluyuz. Bu buluşmanın sonunda güzel bir paylaşım doğacak ve başarılı projeler ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise, ihracatı arttırmayı ve iş birliklerinin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Daha çok üretmemiz gerekiyor, ama ürettiğimiz de yurtdışına satmamız gerekiyor. Bu anlamda öncelik olarak üst düzeyde, yakın zaman içerisinde de o bölgelerdeki sanayicileri Eskişehir’de tekrar göreceğiz. Bu iş birlikleri büyüyerek devam edecek. Eskişehir Sanayi Odası olarak en önemli hedefimiz ihracatı arttırmak. Bu anlamda da firmalarımıza katkı sunmak istiyoruz” dedi. 
Konuşmaların ardından gerçekleşen toplantıya 26 farklı ülkenin büyükelçi ve ataşelerinin yanı sıra, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ve çok sayıda sanayici katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.