Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 21°C

AK Parti İl Kadın Kolları’ndan Diyabette Farkındalık Yürüyüşü

15.08.2019
A+
A-

AK Parti İl Kadın Kolları tarafından 14 Kasım "Dünya Diyabet Günü" nedeni ile farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe AK Parti İl Başkanı Av. Zihni Çalışkan, İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş Dede Korkut Parkı’nda düzenlendi. Farkındalık amacıyla düzenlenen yürüyüşe yoğun katılım olduğu gözlemlendi. Yürüyüş sonrası konuşan İl Başkanı Zihni Çalışkan, son yıllarda diyabet hastalığında ciddi oranda artış olduğunu belirtti. Çalışkan, "Diyabet hastalığında son zamanlarda özellikle ülkemizde ciddi artış var. Buna dikkat çekmek için kadın kollarımız tarafından organize edilen yürüyüşe katıldık. Diyabet hastalığı kaliteli bir yaşam sürmemizi engelleyen bir hastalıktır. Dikkat edildiği takdirde sıkıntılar en aza iner. İnşallah bu farkındalığı oluşturabiliriz” ifadelerini kullandı.   

Amacın farkındalığın artması olduğunu ifade eden İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Yalçın ise “ Amacımız diyabet hastalığı hakkında farkındalığı artırmak. Diyabet açısından risk gruplarının belirlenip hastalığın ilerlemesi önlenmediği takdirde hasta sayısının arttığı, başta kalp krizi, böbrek yetmezliği, göz sorunları, ayak yaraları ve ampütasyonları gibi ciddi rahatsızlıkların yaşandığı görülüyor. Bu kadar ciddi komplikasyonları olan diyabetin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için tüm dünyada diyabet farkındalığını artırmak amacıyla 14 kasım tarihi ‘Diyabet Günü’ olarak kutlanmaktadır. Diyabette risk faktörleri arasında, genetik, yaş, gebelik diyabeti gibi bireyin kendisi tarafından kontrolü mümkün olmayan faktörlerle birlikte bireyin değiştirebileceği fazla kilo ve hareketsizlik yer almaktadır. Etkinliğimizde bu düzeltilebilecek faktörlere doğru beslenme, özellikle kahvaltı ve hareket ile diyabetin önlenebileceği konusunda farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.