Site Rengi

DOLAR 32,4438
EURO 34,7690
ALTIN 2.441,91
BIST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Anadolu Üniversitesi “Hikayeni Anlat” dedi

15.08.2019
A+
A-

Türkiye’yi yaşıyorum, görüyorum, duyuyorum. Hikayeni Anlat” paneli Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi. 
Yurtdışı Türkler Uygulama ve Araştırma Merkezi (YUTAM) tarafından düzenlenen panele Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Macit, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Anadolu Üniversitesi YUTAM Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Gönül Karasu ve Anadolu Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcısı Gönül Yüksel, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Panelin açılışında söz alan Yrd. Doç. Dr. Gönül Karasu bu etkinlik ile tüm yabancı uyruklu öğrencileri bir araya getirmeye çalıştıklarını aktardı. Karasu, "YUTAM bugüne kadar bilimsel araştırmalar başta olmak üzere bir çok alanda çeşitli faaliyetler düzenlemiştir. Merkezimizin faaliyet alanlarından birisi YÖS adı ile bildiğimiz yabancı öğrenci sınavı ile ülkemizde okuma şansı elde eden öğrencilerimizin sorunlarını ele almak ve projeler geliştirmektir. Bunun yanında yurt dışında yaşayan Türk toplulukları ile de çalışmalarımız bulunmaktadır. Bu faaliyet amaçlarımızdan yola çıkarak 2018 yılındaki ilk etkinliğimizi Türkiye kökenli olan, olmayan Anadolu Üniversitesi’nde okuyan sizlere yönelik gerçekleştirmeyi arzu ettik. Tüm yabancı uyruklu öğrencilerimizi bir araya getirelim istedik. Sizler burada sadece Türk dilini öğrenmekle kalmayacaksınız. Kendi ülkenizle Türkiye arasında bir kültür köprüsü oluşturacak ve birer elçi olacaksınız. Şu anda salonda farklı ülkelerden gelen farklı kültürlere mensup öğrencilerimiz var. Ancak bu kültürler Anadolu Üniversitesi potası içinde muhteşem bir gökkuşağı oluşturuyor. Buradan bu gökkuşağını keyifle izliyoruz. Sizlere YUTAM ve TÖMER adına Anadolu Üniversitesi ailesi mensubu olarak hoş geldiniz diyorum” dedi. 

"Paylaştıklarınız bizim için önemli olacaktır" 
Karasu’nun ardından kürsüde yer alan Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal ise etkinlik hakkındaki görüşlerini aktardı. Koparal, yaptığı açıklamada, “Anadolu Üniversitemiz gerek öğrenci sayısı gerekse gerçekleştirdiği etkinliklerle dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bir dünya üniversitesi olarak bu büyük kitleyi bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerle büyük olmasının yanı sıra etkin bir aileye çevirme çabamıza tüm hızla devam ediyoruz. İnanıyoruz ki dünya üniversitesi olma yolundaki en önemli kilometre taşlarından birisi de dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerin bölgesel ve global ölçekte entegrasyonunu sağlayabilmektir. Bu organizasyon ile öncelikle sizi yakından tanımaya ve karşılaştığınız sorunları anlamaya çalışacağız. Sizin için de tanışma ve kaynaşma platformu ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bizimle paylaştıklarınız bizim için önemli olacaktır. Uyum sürecini kısa sürede aşmış ve bilimselliğe yoğunlaşmış bir aile olabilirsek global hedeflerimize doğru daha güçlü adımlarla yürüyebiliriz. Bu etkinlik üniversitemizin size açtığı bir kapıdır. Her biriniz bizim için ayrı ayrı birer değersiniz. Etkinliğe katkı verenlere ve gelenlere çok teşekkür ediyor ve hepinizi selamlıyorum” ifadelerini kullandı. 

Panel Anadolu Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcısı Gönül Yüksel’in moderatörlüğünde devam etti. Panelin ardından panelistlere teşekkür belgeleri Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal tarafından takdim edildi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.