Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 17°C
Sal 21°C

Anadolu Üniversitesinde 2. Dil-Beyin Sempozyumu

15.08.2019
A+
A-

Dil-Beyin Sempozyumu’ Öğrenci Merkezi Salon 2009’da düzenlendi.

Sempozyumun açılış konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Prof. Dr. Şükrü Torun, “Dünyada 1990’lı yılların sonundan itibaren beynin önemini ve beyin farkındalığını geliştiren beyin farkındalığı haftası yapılmakta ve geliştirilmekte. Bu çerçevede üniversitemizde iki yıldır yaptığımız sempozyum ile farkındalığı arttırmak ve akademik bilgilerimizi paylaşmak adına platform oluşturduk. Bunun için tüm çalışma arkadaşlarıma, kıdemli hocalarımıza, öğrencilerime destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Ak ise yaptığı açılış konuşmasında “Beyin farkındalık haftası etkinlikleri çerçevesinde fakültemizi ulusal platformlarda saygın konumlara getirmek, öğrenci, öğretim elemanı sağlık sektörü ve toplum üzerinde beyin farkındalığını geliştirmek amacıyla sempozyumumuzu düzenledik" ifadelerini kullandı. Ardından Dil ve Konuşma Terapisi bölüm tanıtımı yapan Ak, bu alanda yaptıkları çalışmaları anlatarak konuşmasına son verdi.

Prof.Dr. Şükrü Torun’un yaptığı "Sinirbilim açısından dil gelişimi: Genetik mi? Çevremi mi?" konusu ile başlayan sempozyumun konu başlıkları ise şöyle oldu:
"Yard. Doç. Dr. Nurdan Cankuvvet Aykut: "Erken Dönem Pragmatik Gelişim", Prof. Dr. İlknur Maviş: "Gecikmiş Konuşma", Prof. Dr. İbrahim Halil Diken: "Dil Gelişimi Açısından Aile Eğitimi", Prof. Dr. Şükrü Torun: "Disleksinin Nörobiyolojik Temelleri", Doç. Dr. Macid. Ayhan Melekoğlu: "Disleksi Yönetiminde Özel Eğitimcinin Rolü", Dr. Şaziye Seçkin Yılmaz: "Okuma Güçlüğü Çeken Çocukların Dil Özellikleri", Prof. Dr. Ahmet Konrot: "Disleksi Yönetiminde Dil ve Konuşma Terapistinin Rolü.”

Sempozyuma Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Ak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun, çok sayıda konuşmacı, öğrenci ve ziyaretçi katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.