Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Anadolu Üniversitesi’nden Personele İlk Yardım Eğitimi

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından üniversite personeline ilk yardım eğitimi verildi.  
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Koordinatörlüğünden İş Güvenliği Uzmanı Semiha Yoncacı’nın konuşmacı olarak yer aldığı eğitim, Salon Anadolu’da gerçekleştirildi. Dinleyicilerin de sorularıyla katıldığı etkinlikte, katılımcılar ilk yardım gerektiren deneyimlerini Semiha Yoncacı ile paylaştı. Yoncacı, karşılaşılan olaylar üzerinden doğru ilk yardım müdahalelerinin nasıl olması gerektiğini aktardı. 

Eğitimin başlangıcında ilk yardımın anlam ve amacından bahseden Semiha Yoncacı, ilk yardım yapıldığı esnada son derece sakin kalınması gerektiğinin altını çizdi. Acil servis talebi için yapılan çağrılarda yer bilgisinin ve adresi bulmaya yardımcı olacak ipuçlarının belirtilmesinin kritik olduğunu ifade eden Yoncacı, “Kalabalık bir hasta ya da yaralı durumu varsa bu durumu da belirtmek gerekiyor; çünkü hasta veya yaralı sayısına göre birden fazla ambulans gelebiliyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.