Site Rengi

DOLAR 32,5125
EURO 34,9104
ALTIN 2.438,32
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Başkan Şen’den ‘Âhilik Haftası’ Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Seyyar Tuhafiyeciler ve İşportacılar Odası Başkanı Ali Safa Şen, bu yıl 31’incisi düzenlenen ‘Ahilik Haftası’ sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.  
Ahilik kültürünün yardımseverliğe ve adil davranmaya dayalı bir esnaf kültürü olduğunu vurgulayan Başkan Şen, Eskişehir esnafının bu esas ve kavramlara sıkı sıkıya bağlı olduğunu dile getirdi.

Ahilik Haftasının tüm esnaflar için özel bir dönem olduğunu belirten Başkan Şen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
“Bildiğiniz gibi her yıl geleneksel olarak düzenlenen Ahilik Haftasının 31’incisini kutluyoruz. Eskişehir ve Türkiye’deki tüm esnaf ve sanatkarımızın bu özel gününü kutluyorum. Kendilerine devamlı, hayırlı ve bereketli bir dönem diliyorum. Bunun yanında tabii ahilik kelimesinin Arapça karşılığı kardeşliktir. Bizim esnafımız da gördüğüm kadarıyla ahiliğin temel kavram ve esaslarını atadan, gelenekten itibaren uyguluyor. Tek tük uymayanlar da çıkabilir ama toplumun genelini yansıtmaz. Ama genel olarak ahiliğin ruhuna bizim esnafımız sıkı sıkıya bağlıdır. Ahiliğin temel esaslarını sayacak olursak; esnaf alnı açık olmalı, eli açık, cömert, yardımsever olmalı, adaletli olmalı, sofrası, kapısı açık olmalı, dilini yalan ve gıybetten korumalı, elini haramdan sakınmalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir. Ahiliğin genel çerçevesi budur. Eskişehir esnafının yüzde 99,9’u da buna uyar. Ben bu kültürü devam ettirmelerini canı gönülden diliyorum. Bu duygularla tüm esnafımızın Ahilik Haftasını yeniden kutluyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.