Site Rengi

DOLAR 32,5548
EURO 34,9380
ALTIN 2.443,23
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

BEBKA 2018 yılı Mali Destek toplantısını Eskişehir’de gerçekleştirdi.

15.08.2019
A+
A-

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, BEBKA’nın faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana Bursa- Eskişehir- Bilecik bölgesinin gelişmesine yön verecek amaç ve önceliklerinin belirlenmesinde stratejik rol üstlendiği ifade etti. Vali Çakacak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

 

“BEBKA tarafından bölgede 2010-2017 yılları arasında turizm, sanayi, çevre, kırsal kalkınma konuları başta olmak üzere 16 ayrı başlıkta destek verildi. Toplamda 294 projeye 82,6 milyon TL destek verilmiş olup eş finansman ile birlikte 135 milyon TL’lik yatırım hayata geçirildi. Aynı dönemde Eskişehir’de halen devam eden 102 proje olup toplam destek tutarı 27,5 milyon TL olacaktır. Eskişehir ilinde verilen desteklerde turizm, sanayi, kırsal kalkınma, Ar-Ge ve çevresel projeler ön plana çıkıyor. Ayrıca güdümlü projeler desteği ile bazı projeler hayata geçirilmiştir. Güdümlü Proje Desteği kapsamında başlatılan 2018 yılında tamamlanması beklenen Eskişehir Kongre ve Fuar Merkezi Projesi şehrimiz için önemli bir projedir.

 

Bölge alanı kapsamında BEBKA ile çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Geride bıraktığımız yıl içerisinde Sektörel Analizler ve Yönlendirme Faaliyetleri kapsamında sektöre dikkat çekmek ve ulusal düzeyde sektör bileşenlerini bir araya getirmek amacıyla ‘Anadolu Animasyon Film Yarışması ile Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali’ni geçtiğimiz ay üçüncüsünü düzenledik.

 

Yine Valiliğimizin koordinasyonunda ve BEBKA’nın desteği ile binlerce yıllık Frig Vadisi’ndeki kültürel zenginliğin herkes tarafından görülmesi ve Eskişehir’de yeni bir turizm destinasyonu oluşturmak amacıyla sıcak hava balon uçuşlarını gerçekleştirdik. Ayrıca TechUP –Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı’nın ilki geçen yıl Eskişehir’de uygulandı ve 10 firmaya 4 aylık süre içerisinde toplam 24 saat eğitim, 157 saat de mentorluk hizmeti verildi.”

 

Vali Çakacak, 2010 yılından bu yana BEBKA’ nın, turizm alanında yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda Eskişehir’in tanıtımına büyük destek verdiğini konuşmasında dile getirdi.

 

2018 yılında 16 milyon TL hibe verileceğini söyleyen Vali Çakacak, “2018 yılı mali destek programları kapsamında kar amacı güden ile kar amacı gütmeyen kuruluşlara 16 milyon TL hibe verileceğini belirtmek isterim. Bu bütçenin 8 milyon TL’lik bölümü sektörel rekabetçiliğin artırılması için havacılık, savuma sanayi, raylı sistemler, teknik tekstil, kompozit sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin üretim altyapılarında, katma değer artırılması ithalat bağımlılığının azaltılması amaçlanarak verilecektir. Bütçenin 3 milyon TL’lik kısmı ise endüstriyel simbiyoz programında kullanılacaktır. Kalan 5 milyon TL’lik bütçe ise kırsalda ekonomik kalkınma programlarında kullanılacak. Amacımız kırsal alanlarda tarım ve sanayi işbirliğini güçlendirmek.” şeklinde konuştu.

 

Desteklerden daha çok yararlanılması için proje üretilmesi gerektiğini ifade eden Vali Çakacak, ‘Başta da belirttiğim gibi Eskişehir’de 102 proje desteklenerek 27,5 milyon TL destek sağlandı. Bu desteği daha çok artırmak istiyorsak daha fazla proje hazırlayıp sunmamız gerekiyor.” ifadelerinde bulundu.

 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ise ajansın 2010-2017 yılları arasında bölge ve Eskişehir’e vermiş olduğu destekten bahsetti. Gerim 2018 yılı Mali Destek Programının 3 ana başlıkta toplandığını ifade ederek, ‘Sektörel rekabetçiliğin artırılması, endüstriyel simbiyoz ve kırsalda kalkınma olmak üzere üç ana başlıkta destek programlarımızı belirledik. Bu yıl içerisinde 16 milyon hibe verilecek.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından 2018 yılı mali destek programı hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.