Site Rengi

DOLAR 32,4790
EURO 34,8597
ALTIN 2.440,36
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Büyükerşen’den “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Mesajı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Büyükerşen, "25 Kasım, Dominik Cumhuriyeti’nde 1960 yılında özgürlükleri için mücadele eden Mirabel Kardeşlerin vahşi bir şekilde katledildikleri utanç gününün yıldönümüdür. Bu nedenle 25 Kasım, Birleşmiş Milletler tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ilan edilmiştir. Ne acıdır ki bu 25 Kasım’da da kadına yönelik şiddet ve cinayetler artarak sürmeye devam ediyor. Ülkemizde birçok kadınımız şiddete maruz kalıyor, cinayete kurban gidiyor. Evde, işte, okulda, sokakta fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, çocuk yaşta evlenmeye zorlanan, namus veya töre adı altında yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımız artık kendilerine yönelik her türlü şiddete ‘Dur!’ demelidir. Her kadın cinayetinden sonra ‘Umarım bu son olur’ demek de maalesef cinayetleri önlemeye yetmiyor. Kadınların toplumda hak ettiği yerde olmasının çağdaş eğitim sisteminin vazgeçilmez olduğu temeline dayandığına inanıyoruz. Bu bilinçle Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kadınlarımızı önemsiyor, onların yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz her türlü psikolojik ve hukuksal desteği ücretsiz olarak vermeye devam ederken, kadınlarımızı her alanda güçlendirmek amacıyla ücretsiz olarak vermiş olduğumuz kurslar, atölyeler ve seminerler de artarak devam ediyor.

Kadınlarımızın şiddetin öznesi değil, güzelliğin, hoşgörünün, iyiliğin ve barışın simgesi olması gerektiğine inanıyor, yalnızca bu anlamlı günde değil her gün yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum."

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.