Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Çamlıca İmam-Hatip’ten Medeniyet İnşaâsına İlk Adım

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam-Hatip Ortaokulu, “Medeniyetimize Yön Veren Kadim Şehirler ve Mukaddes Mekânlar” isimli program düzenledi.

Programın katılımcıları; Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü; Bülent ÜZMEZ, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, TÜGVA İl başkanı Fatih SERT, TÜMSİAD İl başkanı Ali ENGİZ, Vergi Dairesi Müdürü Şahin DEMİRCİ ve öğrenci velilerinin katılımının olduğu programın açılışı İstiklal Marşı okunarak yapıldı.

Kur’an-ı Kerim okuyan öğrenci Bayram Ali Mutlu, dinleyenleri duygulandırdı.

Programın ilk konuşmacısı; Çamlıca Şehit Muhammed Fatih Safitürk İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü, Nurullah KARAKAŞ konuşmasında; “Medeniyetimizi inşaa etmek en büyük sorumluluk. Başta eğitim kurumları olarak bizlere, sonra kurumsal olarak diyanet işlerine, sonra fert olarak siz anne babalara düşüyor. Bu sorumluluğu bir kez daha hatırlatmak için biz buradayız.” dedi.

“BİR BİNA İNŞAA ETMELİYİZ ORASI BİZİM MESCİDİMİZ OLAMALI.”

Konuşmasına bir kıssa anlatarak devam eden KARAKAŞ: “Şurası unutulmamalı! Bir ülke denince, bir millet denince ve bir kültür denince sadece kırmızı çizgiler akla gelmemeli. Medeniyetin bıraktığı yapılar sadece bir anı olarak değerlendirilmemeli. “Mabed”ler; sadece bir bina taşı gibi kutsanmamalı. Allah “mabed”lerden ziyade, insanın kalbindedir. Allah insanın yaşayışındadır. Ki Rabbim, “Ben size şah damarınızdan daha yakınım” diyor. Sadece şunu hatırlatmak istiyorum:
Hepimiz Allah’ın verdiği o nefesten, o ruh parçasından bir parçayız. O hâlde geldiğimiz temizlik ile başta kendi kişiliğimizi, karakterimizi ve imanımızı inşaa ederek aslında annemizi, babamızı, kardeşimizi, evlatlarımızı ve çevremizi inşaa etmiş olacağız. Rabbim kutsal beldeler dediğimiz üç mescidin hizmetini yapmayı bizlere tekrar nasip eylesin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuk müdürlerin konuşmaları ile devam eden programda; şiirler, video gösterileri, üç ayrı dilde (Türkçe, İngilizce, Arapça) hadisler seslendirildi. İlahi gurubun söylediği ilahilerin ardından ödül takdimi ile program sonlandırıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.