Site Rengi

DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 25°C
Az Bulutlu
Eskişehir
25°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 17°C
Sal 20°C

Çankaya’dan kadınlara tam destek

15.08.2019
A+
A-

Eğitimden sağlığa, istihdamdan kentin kullanımına ve şiddetten kadınların siyasete katılımına kadar 6 ana başlıktan oluşan “Eşitlik Eylem Planı” çerçevesinde çalışan Çankaya Belediyesi, 2017 yılında da kadınlara tam destek verdi.
Çankaya Evleri’nde 18 yaş üstündeki tüm kadınlara ücretsiz olarak “Kadının İnsan Hakları” eğitimi veren Çankaya Belediyesi, konuya ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” semineriyle de 921 personeline ulaştı. Temmuz ayından itibaren evlenen çiftlere “Haklarımız Var” kitapçıkları dağıtan Çankaya Belediyesi, 187 kadına istihdama katılımlarını desteklemek üzere girişimcilik eğitimi verdi. Alışveriş merkezleri ve pazar yerlerinin yanı sıra Ahlatlıbel Atatürk Parkı’nda düzenlediği “Kadın Emeği Festivali” ile de kadınların el emeği ürünlerini satmasını sağlayan Belediye, Şevval Sam, Füsun Demirel, Feryal Öney gibi ünlü isimleri konuk ettiği festivalle binlerce kişiye ulaştı. “Kadın Yazarlar Haftası” düzenlemesinin yanı sıra “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” gibi özel günlerde de kadınlarla bir araya gelen Çankaya Belediyesi, mahalle toplantılarıyla da kadınların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Babalar da eğitimde
Toplumsal cinsiyet eşitliği kriterlerine uygun 10 iş yerine mor bayrak hediye eden Çankaya Belediyesi, AÇEV ile imzaladığı “Baba Destek Programı” ile 7-11 yaş arası çocukları olan babalara eğitim verdi. Eğitimle, babanın çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi, çocuğun yetiştirilme sürecine eşit bir şekilde katılması, aile içi her türlü şiddetin önlenmesi amaçlandı.
Çankaya Belediyesi Aile Danışma Merkezinden 400 çift yararlanırken, 642 kişi de Halk Sağlığı Merkezinde ücretsiz olarak test ve danışmanlık hizmeti aldı. Yıl boyunca, Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezine 458 89 00-1154 telefonla ulaşan 247 kadının yanı sıra yüz yüze başvuruda bulunan 140 kadına da danışmanlık hizmeti veren Belediye, 28 kadının da sığınma evine yerleşmesini sağladı. Belediye, anneleriyle birlikte evden ayrılmak zorunda kalan 39 çocuğa da kucak açtı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.