Site Rengi

DOLAR 32,5548
EURO 34,9380
ALTIN 2.443,23
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 24°C
Az Bulutlu
Eskişehir
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 18°C

CHP Seçim Bürosu Açılışında Milletvekili Adayları Konuştu

15.08.2019
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Ofisi açıldı. Açılışta milletvekili adayları tek tek konuşurken, ne için aday olduklarını ve iktidâr olduklarında yapacaklarını anlattılar. CHP adayları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve hükûmete yüklenmeyi ihmâl etmediler.

""

CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Utku Çakırözer, partililere ve Eskişehirlilere hitaben yaptığı konuşmasında CHP'nin ileriye yönelik vaatleri hakkında konuştu. Çakırözer: "Biz bu ülkede gazeteciler zindana atılmasın diye geliyoruz. Biz bu ülkede milletvekilleri zindana atılmasın diye geliyoruz. Biz bu ülkede insanlar başını yastığa aç koymasın diye geliyoruz. 16 milyon yoksulumuz var. 6 milyon gencimiz işsiz kalmasın diye geliyoruz. Biz bu ülkede esnaf borç içinde kalmasın diye geliyoruz" diyen Çakırözer; "Asgarî ücretlimiz, çalışanımız, emekçimiz alın terinin karşılığını alsın diye geliyoruz. Eskişehir gibi bir Türkiye yaratacağız. Muharrem İnce'yi Çankaya Köşkü'ne birlikte taşıyalım. Hukuk ve demokrasi için mücadeleye hazır olun!" dedi.

""
CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Jale Nur Süllü, ülke ve seçim gündemi ile ilgili yaptığı açıklamalarında, partisinin ileriye yönelik yapmak istediği planlardan bahsetti. Seçim sürecinde gittikleri her mahallede, çaldıkları her kapıda, sohbet ettikleri herkeste bu enerjiyi hissettiklerini vurgulayan Süllü, seçmenin gözlerindeki ışığı ve umudu gördüklerini belirtti.
"Bu umut, düşlediğimizden, hayal ettiğimizden  çok daha zengin, çok daha huzurlu, daha mutlu bir Türkiye’de yaşayabilme umudu. İnanın böylesi bir Türkiye hayal değil" diyen Süllü: "Çocuklarımızı, torunlarımızı huzurla yetiştirebileceğimiz, gençlerimizin geleceğe umutla bakacağı, çiftçimizin, sanayicimizin daha çok üreteceği, esnafımızın 'yarını nasıl atlatırım' diye düşünmeyip, ticaretini rahatça yürütebileceği, memurumuzun, emekçilerimizin 'ay başını nasıl getiririm' diye kaygılanmadığı, emeklilerimizin de bu güzel tabloyu, refah içinde keyifle seyredeceği bir Türkiye… İnanın hayal değil, mümkün. Biz, birlikte bunu başarabileceğimizi biliyoruz. Biz bu güce sahibiz, sevgili hemşerilerim. Biz bu gücü, 'Yeni Türkiye ve 2023' söylemleri ile masal anlatanlar yerine, Atatürk’ün sadece Türk milletine güvenerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile yazılan tarihten alıyoruz. Biz, bu gücü, 2. Dünya Savaşı’nın zorlu koşullarında dünya devletlerine direnen İsmet İnönü’den alıyoruz. Biz bu gücü, dış güçlere meydan okuyan, dağlara taşlara 'Umudumuz Ecevit' yazdıran, Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’ten alıyoruz. Biz, bu gücü dürüst, ilkeli siyasetçi çizgisi ile politikada var olan, gerçekleştirdiği zorlu adalet yürüyüşü ile adaletsizliğe direnç sergileyen, Türkiye’ye demokrasi dersi veren Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’ndan alıyoruz. Biz bu gücü, adı gibi eski bir şehirden, Türkiye’de örnek gösterilen bir Eskişehir yaratan Yılmaz Hocamız'dan. İnsanların yürümekten korktuğu bir bölgeden “Tepebaşı'nda Hayat Var“ dedirten Ahmet Ataç Ağabeyimiz'in varlığından, Odunpazarı'nda  sosyal belediyecilik anlayışı sergileyen Sayın Kazım Kurt’tan alıyoruz. 'İNCE İNCE' başlayan, tsunami dalgası gibi gün geçtikçe tüm Türkiye’ye büyüyerek yayılan gücü ile cumhurun başına geçeceğine yürekten inandığımız Sayın Muharrem İnce’nin gücü de gücümüze güç katmaktadır.

Biz bu güçle ülkemizin sahip olduğu değerlerle, birbirimizi severek, kucaklaşarak, hiç kimseyi ötekileştirmeden ve ayrışmaya izin vermeksizin, çokça üretip adilce paylaşarak düşlediğimiz, özlediğimiz hedeflere ulaşabiliriz" diye konuştu.

""

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy, CHP'nin seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, ülke gündemi ve seçim süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Allah kimseyi gördüğünden eksik etmesin” diyerek sözüne başlayan Akçasoy: "Bizler, komşuluğun önemli olduğu, insanların birbirini ötekileştirmediği, sevgi ve saygının, insanca yaşamın ne olduğunu idrak ettiğimiz dönemleri gördük yaşadık. Şimdi sormak istiyorum, biz bugünlere nasıl geldik? Peki çocuklarımız, gençlerimiz nasıl bu hale geldi? Evet yıllarca bu sınavlara girdik, kapılarda çocuklarımızı bekledik ama hiçbir zaman bugünkü gibi ümitsiz ve çaresiz; endişe ve korku içinde hissetmedik. Sadece bir kişinin kaderimizi belirlediği bir gelecek peşinde olmadık. Hiçbir zaman çocuklarımız nitelikli ya da niteliksiz şeklinde bir ayrıma maruz kalmadı. Ne biz ne de çocuklarımız böyle bir geleceği hak etmiyor" diye konuştu.

Bu düzenin böyle devam etmesi halinde gençleri üniversite sınavlarında, mezun olduklarında daha da karamsar bir tablonun beklediğinden yakınan Akçasoy." Evet size gerçek tabloyu kısaca aktarayım. Bugün için 55 ilin toplam nüfusu kadar üniversite mezunu işsizimiz var. Tekrarlıyorum bugün için 55 ilin toplam nüfusu kadar üniversite mezunu işsizimiz var. Sadece gençlerimizin değil, kadınlarımızın, engellilerimizin, çocuklarımızın ve hatta sokaktaki hayvanlarımızın bile sorunları var. Bu ülkede tüm vatandaşlarımızın insanca yaşamaya hakkı var. Biz tüm bu sorunlara çare olmak için, şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim anlayışı, herkes için hak hukuk ve adalet için, milletimiz için geliyoruz" dedi.

""

CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Engin Çakmak, seçim bürosu açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında, hükümeti ve yatırımlarını eleştirerek, iktidarın her başı sıkıştıklarında kandırıldık dediklerini söyledi. "Asıl siz bizleri kandırmaya çalışıyorsunuz" diyen Çakmak, "Bu ülkenin yüzde doksanı ekonomik sıkıntı içinde. Yüzde onunun da tuzu kuru. Biz kandırıldıkça fakirleşiyoruz. Yüzde onluk kısımda giderek zenginleşiyor.  Çünkü biz kandırıldıkça geriye gidiyoruz. Bunlar biz yol yaptık dediğinde siz de yol verin. Vakit Türkiye vakti. Vakit Eskişehir vakti diyorlar. Vaktiniz doldu deyin. Bu verimli toprakları, Cumhuriyet'i, fabrikaları nasıl tokatladıklarını unutmadık. Adaletin, demokrasinin ve hukukun içinin nasıl boşaltıldığını unutmadık. Bize yetki verin beceriksiz yöneticilerin hatalarını düzeltelim. AKP'ye oy veren vatandaşlarımızın nasıl yanıltıldıklarını anlatalım. Bu süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Bizi ayrıştırmaya çalıştılar. Bizi birbirimize düşürmeye çalıştılar. Ama biz zaferle çıkacağız. Adaleti tüm yurtta yaymamız için yetki verin. Seçim bildirgemizi dikkatli okuyun. Onlar hedef ve o hedeflere birlikte yürüyeceğiz." diye konuştu.

""

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Adayı Sinan Özkar, gerçekleştirilen seçim bürosu açılışında ülke ve seçim gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran'da hayati bir seçime gidildiğini belirten Özkar, "Ülkenin yönetim şeklini değiştirdiler. Bu yönetim şeklini kendilerine göre biçilmiş bir kaftan olarak düşünüyorlar. Ancak bu kaftan bizim adayımız Muharrem İnce'nin üzerine çok yakışacak. Sanki 16 yıldır iktidarda olan biziz, bunlar muhalefet partisi seçim beyannamesi açıklıyorlar. Neymiş? Ekonomik durumu düzelteceklermiş. Yatırıma önem vereceklermiş. Neymiş? Eğitime önem vereceklermiş. Özgürlüklere önem vereceklermiş, Adalete önem vereceklermiş. Allah aşkına bu dediklerinize siz inanıyor musunuz?" diye konuştu.

Hükümetin dediklerini ve seçim vaatlerini kulağının duymadığını iddia eden Özkar, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Vatandaş artık onlara inanmıyor. Size çok güzel haberlerle geldim. Günlerdir mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyoruz. Özellikle esnafımızı ziyaret ediyoruz. Caddede 60 dükkandan 57 insan CHP'ye oy vereceğini söyledi. Sadece 3 kişi AKP'ye oy vereceğini söyledi. Paramızın değeri 6 ayda yüzde 30 düştü. Diyor ki: dış güçler yaptı. Sen nasıl bir ciddiyetle bu ülkeyi yönetiyorsun ki dış müdahale ile senin ekonomini batırıyorlar? Demek ki sen o derece açık vermişsin ki ekonomiyi o derece zayıflatmışsın ki üflenince yıkılacak duruma gelmişsin. Açık açık itiraf ediyorum: Eğer bir dış güç senin ekonomini yerle yeksan ediyorsa demek ki sen devlet ve hükümet olma özelliğine sahip değilsin. Bu ülkeyi yönetemiyorsun. Yoksun. 16 yıldır ne yaptınız diyoruz; yol yaptık diyorlar. Fabrikalar açtık, işsizliği düşürdük diyebilen var mı? İl başkanlığı yaptığımda 3 yıl boyunca günde 10 işsiz müracaat etti. İşsizlerin yarısı 18-29 yaş arasında. İki gençten biri işsiz. Güvencesiz ya da sürekli olmayan işlerde çalışmak iş bulmak değil. Bir insan bir işletmeye ya da bir iş yerine işe başladığında devlet ya da özel sektör; oradan emekli olabilmeli. Para oyunlarıyla ülkeyi idare ettiler. Borsa yükseldi borsa düştü. Vatandaşı ilgilendiren şey şu, sanayiye yatırım yaptın mı? Tarıma yatırım yaptın mı, tarımı özendirdin mi? Destekledin mi? Madem destekledin, neden dışarıdan saman ithal ediyoruz. Niye dışarıdan bakliyat ithal ediyoruz? Biz buğday ülkesiyiz. neden dışarıdan ithal ediyoruz? Bunun yanında para harcamayı çok iyi biliyor. Şeker fabrikalarını sattı. Bir tanesi 270 milyona gitti. Muharrem İnce ‘israfı önlemeye önce saraydan başlayacağım’ diyor. ‘Sarayın uçaklarını satacağım’ diyor. Eğitimsiz kalkınma olmaz. 12 yaşında çocuk bile bunların akıl edemediklerini ediyor. Bizim cumhurbaşkanımız önce eğitimden başlayacak. Sınava giren çocukların hakları yenildi. Emekleri çalındı. Hiçbir çocuğun emeğini çaldırmayacak bizim cumhurbaşkanımız. CHP çalışmaya alışkındır. Hiçbir etki altında değildir CHP. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu millet oradan ve saraydan indirecek."

""

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Sibel Yeşildal, diğer milletvekili adayları ve parti üyeleri ile seçim bürosu açılışında bir araya geldi. Tarihi bir sorumluluğun içinde olduklarını belirten Yeşildal, "24 Haziran ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemiz için hayati derecede önem taşımaktadır. 2017 Nisan ayında mühürsüz referandum sonuçları ile kural, kanun, hukuk  tanımayan hükümet ve AKP genel başkanı 24 Haziran’da bu yetkilerini perçinleyerek meşru bir zemine taşımak isteyeceklerdir." dedi.

 

Kendilerine çok büyük görevler düştüğünü vurgulayan Yeşildal, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Bu bir özveri işidir. Ama bu sefer durum gerçekten çok ciddi. Hepimiz ailemizden, çocuklarımızdan, sosyal hayatımızdan fedakarlık yapmak zorundayız. Bunun sayesinde ancak bu karanlık günlerden kurtulabiliriz. AKP hükümeti 20 Temmuz darbesi ile ülkeyi olağanüstü hal kanunu ile yönetmektedir. TBMM’yi yok etmiş, KHK ile idare etmektedir. İktidarın uyguladığı gerici, kadın düşmanı politikalar sonucu ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürülen kadınlarımız için, kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kadınlarımızın çalışma hakkını kullanmasının önündeki engelleri kaldırmak için, herkesin emeğinin karşılığını alabilmesi, yarınlara güvenle bakabilmesi, çocuğunun geleceğinden endişe duymaması için, yargının gerçek adaleti yaşama geçirmesi, gazetecilerin tutuklanmadığı bir memleket yaratmak için, özellikle Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyeti yaşatmak ve daha ileriye taşımak için, elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız."

 

“Bu süreçte bizlere yakışan biçimde etik, kimsenin kişilik haklarına saldırmadan, nezaketli ama etkili bir propaganda sürdürmeliyiz" diyen Yeşildal çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacaklarını belirtti.

Yeşildal, "Cumhurbaşkanlığı dedikleri sistemle, bir tür tiranlık kurup adına demokrasi denilmesini istiyorlar. Cumhuriyetin tüm kazanımlarının yok edildiği bu tek adam düzenine karşı, cumhuriyetimize ve demokrasimize  sahip çıkmak zorundayız. Bu toprakların hoşgörü mimarı Hünkar Hacı Bektaşi Veli’nin “ Bir olalım, iri olalım, diri olalım“; Yunus Emre’nin sevgi tohumlarını saçmak için; Pir Sultan Abdal’ın “Dönen dönsün ben dönmezsem yolumdan“ onuru ile bizimle yan yana omuz omuza bu mücadeleye var mısınız; siz elinizi verin biz yüreğimizi" diye konuştu.

""

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Adayı Metin Tomsuk, açılışını gerçekleştirdikleri seçim bürosunda CHP'lilerle ve milletvekili adaylarla bir araya gelerek, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Aşk'ı Şehri'min aydın insanları" diyerek söze başlayan Tomsuk, yoktan var olan büyük ulusun evlatları olduğunu söyledi. Birlik içinde oldukları takdirde her şeyi başaracaklarını belirten Tomsuk, "Ülkemizi büyüteceğiz. İnsanlarımızı barıştıracağız. Halkça bölüşeceğiz. Yaşamak bir ağaç gibi, tek ve hür. Ve bir orman gibi kardeşçesine. Haydi sevgili Eskişehirliler bu karanlığa dur diyelim. Sevgiyle kalın" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.